SNYGGA ÖGONBRYN

Ögonbryn bör vara jämna och definierade. De idealiska ögonbrynen börjar i bredd med ögonvrån och går ganska högt. En liten ”topp” bör finnas snett bakom pupillen i bredd. De flesta har en naturlig topp och då är det bara att forma och framhäva den.

catherine zeta jones ögonbryn

1.Börja med att rita en svag, tunn linje hur du vill ha ögonbrynet med hjälp av en ögonbrynspenna. Detta är den linje du ska plocka eller raka efter.
 
2.Ögonbrynet bör börja ungefär där ögat börjar men det finns inga rätt eller fel. En del människor ser bättre ut om ögonbrynet får börja lite närmare näsan medan en del ser bättre ut om ögonbrynen ser ut att vara längre isär. Det här har även med ansiktsform att göra. Testa dig fram vad just du passar i! Efter några omgångar bör du ha fått en aha-upplevelse.
 
3.Plocka ögonbrynen mest underifrån så att de ”öppnar upp” ögonen. Givetvis kan man även plocka bort små hår som knappt ens hör till ögonbrynet på ovansidan.
 
4.Försök hitta en naturlig båge i ögonbrynets ”topp” och framhäv denna. Har du relativt raka bryn kan du ändå försöka skapa en liten båge eller raka bort allt hår från den önskade toppen och utåt. (Obs! Att plocka bort så stora delar av ögonbrynet rekommenderas inte av skäl som nämnts ovan.)
 
5.Ögonbrynet bör sluta lite utanför den yttre ögonvrån. Gör det inte det naturligt kan man bara måla dit den del som ”fattas”.
 
6.Plocka längs med håret och plocka snabbt så gör det mindre ont. Om du rakar brynen kan du hålla upp huden med ena handen för att lättare komma åt.
 
7.Ögonbrynen bör bli tunnare ju längre ifrån näsan de kommer.
 
8.De flesta ögonbryn är inte helt jämna och många har även delar av brynet som är helt hårlösa. Använd antingen en ögonbrynspenna eller ögonbrynspuder för att fylla i de delar som fattas.

Ögonbrynsmallar!


Man kan även forma ögonbrynen med så kallade ögonbrynsmallar. Det är en liten remsa av plast med en färdig ögonbrynsform utskuren. Rekommendationen är att man då avlägsnar hela sitt naturliga bryn eller det mesta av håren efter toppen av brynet för att helt kunna bestämma över placeringen och vinkeln på ögonbrynet. återigen, att plocka bort hela brynen kan vara en dålig idé med tanke på att de då blir tunnare och tunnare med åren. Till ögonbrynsmallar brukar man använda färgpuder istället för pennor. Resultatet blir mjukare och mer naturligt.
 
 
Källa: Sminktips.net
 


Kommentarer
Jennifer

Tack :)
Inte så mycket mer än ska på fest ikväll. Själv då? :)

2012-07-28 @ 13:10:53
URL: http://jeenlicious.blogg.se
bexollila.

idag ska jag nog t gbg :D sj?

MISSA INTE !

vinn earcuff - made by me - http://www.nattstad.se/bexollila?id=3634495

vinn smycke för 300 - http://www.nattstad.se/bexollila?id=3648876

2012-07-28 @ 14:44:49
URL: http://www.nattstad.se/bexollila
FlizanLizan

Hej allt bra? :D

2012-07-28 @ 14:53:01
URL: http://flizanlizan.blogg.se
Eleonora Adriana ♥

Sv: ska ligga i solen nu några timmar, sedan vet jag inte.. vad händer hos dig då? :)

2012-07-28 @ 14:57:43
URL: http://eleonoraadriana.blogg.se/
Bella Davis - MODELL BLOGG

va snäll du är, tack! du får gärna tipsmin blogg :) allt bra annars?? kram

2012-07-28 @ 17:39:08
URL: http://belladavis.myshowroom.se
hanna ♡

haha, ja, inte kul alls :(

2012-07-28 @ 17:55:48
URL: http://heaa.blogg.se
rebecca - modeblogg med outfits

Bra tips! :D

2012-07-28 @ 18:45:51
URL: http://fashionminded.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hjortronsylt

Jag heter alltså Kajsa, är 18 år och bor med mina föräldrar i staden Sundsvall. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag med allt vad det innebär, vänner,killar,shopping,mode,outfits,videobloggar,sminktips, och mycket mer! Kommer blogga om min anorexi jag varit drabbad av under tre års tid, men äntligen tagit mig ur. Kommer delge min historia, samt ge er drabbade tips och stöd för att på bästa sätt klara er ur den! Kommer även ge tips till utomstående som ser på och känner sig maktlösa, kommer hjälpa er att orka kämpa, även när det känns som mörkast. Man måste må dåligt för att sedan kunna må bra! KRAM <3

RSS 2.0