Dagboksinlägg 2/11 - 2009

Frukost: 2 dl fil 3%, 2 mackor med smör och pålägg, 3/4 müsli.


Mellanmål: 1 näringsdryck, 1 päron.


Lunch: Korvstroganoff, ris, varma majs, kall råkostsallad, 1 glas mjölk 2 dl 3%.


Mellanmål: 1 näringsdryck, 1 macka med smör och pålägg, 1 glas mjölk 2 dl 3%.


Middag: 2 st stora fiskpanetter, 3 potatisar, kall råkostsallad, en halv skål filsås, 1 glas mjölk 2 dl 3%.


Kvällsfika: 2 dl fil 3% 1 macka med smör och pålägg, 3/4 müsli.
Känner hur jävla TJOCK JAG verkligen är. Det är INTE kul att vara TJOCK! Hade vägning i dag. Hade gått ner i vikt!? Hur fan har det gått till? Jag som bara äter hela tiden, jag får det inte att gå i hop? När jag kollar mig själv i spegeln så är jag ju en fetknopp! En stor jävla fetknopp. Jag vill bara dö!
Men idioterna till Läkare säger ju att jag har gått ner i vikt, vilket är obegripligt, men jag tror dom. Fan också. Hoppas jag inte måste ha ytterligare 1 näringsdryck till, alltså det orkar jag inte. Jag klarar fan inte av det.
Jobbigt som bara den har det varit med målen i dag också. Att bara få i mig maten är ett helvete. Tänk då nu när jag inte får träna alls! Det fick jag i ochförsig inte förut heller, men jag hade ju mina småknep som alla har, men det går inte, det går bara inte. Innan jag hamnade på det här jävla stället, (Tvångsvård) så tränade jag faktiskt, och mupparna till personal gjorde ingenting, det hade varit så mycket lättare att om dom drog gränsen redan då att jag INTE fick. Att INTE var ett INTE! Men så är ju sjukvården där jag bor, urdåliga!
Inte blev det bättre med Ångesten i dag vid målen. Nu ska Pappa börja att lägga upp maten åt mig. Förut var det ju på tallrik allting, men nu ska Han börja att lägga upp maten åt mig. Det kommer inte att gå. När jag på något sätt "vant" mig vid att ha det som det är på en färdig tallrik. Nej då ska Pappa komma och lägga sig i, eller rättare sagt, Han och äckel Personalen har bestämt det, utan mig. Fy Fan!
Jag kommer inte att klara det här, jag kommer inte att fixa det. FAN! Det här var tankar som jag hade för lite mer än ett år sedan. Tänk hur mycket jag har förändrats på 1 år? Det är helt obegripligt. Men bra! Jag är så glad att jag slipper dom här tankarna som jag hade då. Gud vad mycket energi det gick åt till att bara orka leva, att orka äta, att orka våga leva.
Om jag hade haft min blogg när jag blev sjuk, alltså 2008. Jag tror faktiskt att bloggen hade hjälpt mig en hel del redan då. Att få skriva av sig, och att få hjälp av andra som har samma problematik. Men nu blev det ju inte så att jag startade bloggen då, vilket jag tycker är synd. Men nu har jag bloggen, och det är jag glad för.
Jag vill så gärna hjälpa andra som har det jobbigt, har haft det jobbigt. Jag vill gärna prata med er, om ni behöver. Jag ska verkligen stötta er till 100%. Allt känns så mycket bättre när man måt bättre. All tid jag har haft när jag var sjuk, all tid jag gått miste om, pga av sjukdomen, det är hemskt.
Jag är så glad att jag är förbi det värsta av det värsta!
KRAM, och våga tro på er själv, ni kommer att klara det! ♥

Bild från när jag började min behandling i Mora. Inlägget ovan, var när jag blivit riktigt sjuk igen. Jag har dock inga bilder på mig när jag var som sjukast.

Tänk vad glad man kan bli av musik.

Hejsan alla fina! Hur är det med er i dag? Med mig är det sådär, hängig, och förkyld, inte kul. Somande rätt sent i natt också, så jag sov länge nu på morgonen/förmiddagen. Dagen ska jag spendera med en filt och tvn. Känner mig inte pigg alls faktiskt, har liksom ingen lust med någonting heller, jäkla förkylning som ska komma nu. Nu är det bara 1 vecka kvar av skolan sedan är det lov, och då ska jag bli sjuk!? Det är kul nästan jämt.
Just nu är jag ensam hemma, Bror är på skolan, Mamma jobbar, och Pappa skulle kolla något med bilen, så här sitter jag för mig själv.. Tänk vad musik kan göra en så glad! Utan musik skulle man ju gå under, jag i allafall, musik betyder mycket för mig.
Ska kolla på en film nu, och äta något!
Vad ska ni göra i dag?
KRAM ♥


Nu blev jag riktigt sugen på Farmors våfflor.

Läggdags, och funderingar

Nu ska jag snart gå och lägga mig, ska bara fixa det sista innan jag lägger mig. Platta håret tills i morgon så att det inte står åt alla håll, och borsta tänderna.
Kvällen har spenderats som den brukar göra på helgerna, dvs kvällsfika, och tv. Pratade även med min Moster också om allt möjligt. Hon ska komma till oss på Sportlovet, alltså till helgen. Kul! Längtar! Hon betyder/ och har betytt mycket för mig i hela mitt liv, det har mina Föräldrar och övrig släkt också gjort, med min Moster så har jag kunnat prata om allting när som helst, så det ska bli så kul att hon kommer snart!
I morgon är det skola igen, och det är en ganska lång dag, slutar 16.10.. Men det kommer nog att gå hyfsat fort ändå. På Tisdag kommer jag att stanna hemma från skolan, beroende på att vi har friluftsdag, och jag har inte valt vad jag vill göra, det är tex, åka slalom, längdskidor, skridskor, promenad, och inget känns lockande, curling var det också, och något mer, så det har ju ingenting med min utbildning att göra, så jag kommer att stanna hemma den dagen, och det kommer inte bara vara jag som gör det i min klass.
Jag pratade ju som sagt med min Moster i dag, och vi pratade om allt möjligt, tex tabletten som jag tar nu mot deprission. "Sertralin" Och den tabletten gör varken till eller i från att jag tar den. Den skulle hjälpa mig när jag var sjuk, och inte gjorde den det, det minsta. Nu är jag frisk, så jag behöver inte ens tabletten. Och det som skrämmer mig mest av allt är alla biverkningarna som stämmer in på mig, det är ovanliga biverkningar som också stämmer in, och det är skrämmande. Tabletten är inget som ändrar ens personlighet, det är inget sådant, utan det handlar mer om att få positiva tankar typ, och må bättre, det stämmer inte alls, jag mår varken bättre eller sämre när jag tar den, utan jag mår bättre både fysiskt och psykiskt pga att jag mår bättre och trivs bättre med mig själv, och det har inte med tabletten att göra. Utan det är jag själv som mår bättre av mig själv helt enkelt. Och jag ska ta upp det här med min Läkare, vilka biverkningar jag har, och hur jag mår. Jag har tex utebliven mens pga att jag äter tabletten, och det är inte alls bra. Eftersom att jag har rubbat min menstruationscykel ända sedan jag var sjuk, och nu även håller på med att ta tabletten, så kommer det att ta ännu längre tid att få tillbaka den, och det känns skrämmande. Usch, men ska som sagt ta upp det med min Läkare så får vi se vad som kan ordnas. Jag behöver den ju egentligen inte överhuvudtaget, så det blir väl att jag kommer att sluta med den, ÄNTLIGEN säger jag bara.
Nu ska jag borsta tänderna, sedan ska jag lägga mig och sova, hoppas jag vaknar utan några problem i morgon, typ att jag inte är allt för förbannad, haha.
KRAM ♥


Det är samma "hjälp" man får av tabletten, det är samma som Sertralin, bara det att den heter Zoloft också, det är samma verkan, men ett annat märke.


Dålig uppdatering,

Hejsan alla fina! Hur är det med er i dag? Med mig är det bra. Bättre än i går i allafall. Jag mådde inte speciellt bra i går, därför blev det ingen bloggning. Jag åkte ju som sagt på stan en sväng och åt, och letade efter "Tiger Tröjan" hittade den dock inte, men jag hittade en annan tröja som jag tyckte var lite småsöt sådär. Åt, sedan åkte jag vi hem, jag somnade till i bilen, och när vi kom hem så la jag mig på soffan och sov från 17.30 , - 19.30? Ungefär, var ju rätt pigg sedan. Åt kvällsfika, mackor, oboy, och godis, kollade på Melodifestivalen, och Cirkus Möller. Jag tycker inte att Melodifestivalen är så himla bra faktiskt. Jag tycker att det blir sämre och sämre låtar för varje år. Det kanske är för att det inte är min typ av låtar som är med? Cirkus Möller var roligare, haha, skrattade i hjäl mig, som vanligt. Kollade sedan på en film innan jag la mig och sov. La mig för att sova halv 3 på natten, lyckat. Jag som hade tänkt att lägga mig tidigare, och att kliva upp tidigare i morse.. Ingen bra avslutning på helgen, huvudet värker, och jag känner mig små kass. Inte bra.
Vad gjorde ni i går? Såg ni Melodifestivalen, i sånafall vad tycker ni om programmet?
KRAM ♥Tröjan jag köpte.

Lördagsplaner

Hejsan alla fina! Hur är det med er i dag? Med mig är det bra, lite ont i huvudet, och den här gången beror på det nog på att jag har sovit lite för länge, haha, det är aldrig något mellanting.
Dagen ska jag spendera nere på stan med Mamma, ska kolla på lite kläder, och äta på något ställe. Sedan i kväll ska jag bara vara hemma, ska inte åka i väg någonstans, och det känns skönt, känner att jag behöver vara hemma lite nu. Det blir godis, och tv, mums.
På Måndag så går vi bara den veckan, sedan har vi lov! Vad skönt! Sedan vecka 11, ska jag ju som sagt ut på praktik. Vi fick våra kort vi ska visa upp nu när vi ska praktisera. Lite mer på "riktigt" och jag blev inte alls nöjd med bilden. Vi tog det kortet dagen efter att skolan hade börjat.
Ja, nere på stan ska jag leta efter en tröja som jag är sugen på att köpa, men jag hittar den inte någonstans.. Vet ni vart den finns?
Vad ska ni göra i dag?
KRAM ♥

Alltså, många säger att dom köpte den på gina tricot? Men jag hittar den då inte...

:)

Glädje är som ett ljus,
tänder du det för andra,
faller skenet tillbaka på dig själv.Möte på Soc.

Hejsan! Hur är det med er i dag? Med mig är det bra. Hade möte på soc idag ang min KP. Vi kom överrens om att jag inte ska ha Hon mycket alls nu, beroende på att jag inte har tid. Jag har en massa andra aktiviteter att göra, samtal på sjukhuset, sjukgymnast, kompisar, skolan, läxor, mm. Så vi kom överrens om att vi ska träffas någon gång i månaden. Och det känns skönt. Jag har inte alls behovet av Henne längre, och känner mig pressad när jag ska träffa Henne. För det är jämt efter skolan, och då är jag trött kan jag säga. I dag påväg hen från skolan, jag slutade 13.00 i dag, så höll jag på att somna i bilen. När jag kom hem så la jag mig på soffan, och sov 1 timme innan jag och Pappa skulle på mötet, då var jag lite piggare när jag satt mig i bilen. Det är så himla kallt ute nu, i morse var det 20 - 25 minus. Helt otroligt! Februari är väl den kallaste månaden sägs det, men det har ju varit kallt i flera månader nu, och jag blir faktiskt lite smådeppig när det är kallt och mörkt. Men nu på morgonen så börjar det att bli ljusare, och därmed blir jag piggare och på bättre humör, det känns bra.
I morse så hade vi sovmorgon till 10 för att vi inte hade någon Matte, men jag åkte dit till halv 9 ändå, för jag och min bästa vän J, satt och pratade och kollade på en inspelad dokumentär. Det är verkligen intressant att se på, och kul, samt att vi spelade upp musik och garvade. Haha. Vi har alltid kul tillsammans. Det är så skönt att det blev bra till slut. Efter år av Ångest, och att hata mig själv, till att trivas med mig själv, och må bra, det är så skönt. I dag på Engelskan så skulle vi se på en film. "Dagboken" det var ju den jag köpte för någon vecka sedan. Den är jättebra, en av mina bästa filmer faktiskt.
I morgon är det Fredag. Veckorna går fort, och det är skönt. Snart är det lov. Och veckan efter lovet, vecka 11, ska jag ut på praktik, ser fram emot det. Det blir som att åka till ett "riktigt" jobb på riktigt. Jag ska till ett äldreboende där jag var i höstas. Jag trivdes bra när jag var där sist, så det ska bli roligt att komma tillbaka.
Kvällen spenderade jag framför tvn med kvällsfika, och "Halv 8 hos Mig" samt "Sveriges Värsta Bilförare" Underhållande..
Vad har ni gjort i dag?
KRAM ♥

Bokrea, och Middag på Mc Donalds.

Hejsan alla fina! Hur är det med er? Med mig är det bra. I dag har det varit en dag full av äventyr. Det började med att vi hade sovmorgon till 10 i dag för en gångs skull. Men, det visste inte jag, så jag kom till halv 9 som vanligt.. Som tur var, var min bästa vän J också på skolan, så vi skrattade och hade kul ändå. Som plåster på såren att vi kom tidigare.
Vi hade Vård Och Omsorgsarbete hela dagen. Vi planerade ännu lite mer hur vi skulle lägga upp allting, och vi övade ääven lite ute i metodrummet på hur vi ska göra. Ta blodtryck, puls, stick i fingret (diabets), mm.
Efter skolan så åkte jag och min bästa vän J till stan för att kolla på bokrean. Det var riktigt kallt ute. Jag som har haft jackan på mig hela dagen i skolan, nästan för att det är ingen värme på typ, riktit dåligt faktiskt, man ska ju inte behöva sitta med ytterkläderna på. Eller? I allafall, så var vi i stan, och vi åt lunch där, så det blev sen lunch, typ vid 14 tiden.. Sedan kollade vi på lite böcker, och hade kul. Riktigt kul. Vi skrattar alltid så mycket när vi är tillsammans, och man är aldrig sur när man är med henne. Sedan tog vi bussen till ett annat shoppingställe, bara för att kolla vidare på vad dom hade för utbud på böcker. Och det var ju samma som i stan, men det gjorde ingenting. Sedan åt vi på Mc Donalds till middag. Vi tog Chicken Nuggets med Strips, Currysås, och Cola. Gudars vad gott det var. har inte ätit Mc Donaldsmat på ett tag. Innan jul någongång, så det var ett tag sedan. Men gott var det. Efter maten så satt vi oss på en bänk och flummade. Alltså, jag skrattar aldrig så mycket som när jag är med henne. Vi kan varandras humor, och när vi ska försöka att vara allvarliga när vi verkligen ska vara det, så går det åt skogen. Haha. Men i allafall så gick vi till en annan bänk, för den där "soffan" det var ingen soffa, men den soffan vi satt på gled man bara ner på när man satt, och det orkade vi inte, så vi bytte bänk. Och började att spela upp musik inne på varuhuset. Herregud vad kul vi hade. Sedan vi 19.30 kom Hennes Mamma och hämtade upp Oss. Då skjutsade dom hem mig, och när jag kom hem så kollade jag lite på "Sveriges Mästerkock" jag hann se ungefär en halvtimme, och till det så åt jag kvällsfika. Nu är jag mätt, och ska snart lägga mig och sova. Vi har sovmorgon i morgon faktiskt också till 10. Men jag kommer att åka till skolan till samma tid ändå. Och i morgon så slutar vi tidigt. Vi slutar klockan 13.00 redan. Klockan 15.00 ska jag på möte på Soc angående min KP som jag har. Vi ska trappa ner på henne nu för att jag har andra saker att göra nu. Skola, kompisar, och sådant. Och hon var bara en hjälpande hand för mina Föräldrar när jag var som sjukast, för jag kom aldrig ut på några saker, jag vägrade. Men med Henne så kände jag mig tvungen. Så vi ska prata om det i morgon.
Jag skippade ju mötet med min Psykolog J, i dag. Känns lite surt, men en gång gör ingenting.
Vad ska ni göra i morgon?
KRAM ♥


Första besöket i Mora.

Det var långfredagen 2009, som jag för första gången åkte till Moras behandlingshem. Jag hade gått och hoppats länge på att få hamna på ett behandlingshem. Jag kände att jag aldrig skulle ha klarat av att bli frisk annars. Jag hade varit på BUP i 1 år. Jag ville direkt till ett behandlingshem när jag fick reda från första början att jag var sjuk. Efter 2 månadet på Sjukhuset var jag så himla förtvivlad, och visste inte vad jag skulle ta mig till. jag skulle aldrig fixa det själv, utan pfoffeionell hjälp. Jag och mina Föräldrar kämpade för att få en remiss till ett behandlingshem. Personalen på Sjukhuset skyllde på att, dom hade inte testat alla deras metoder som dom hade att erbjuda mig, och dels att jag var för ung för att komma in på något behandlingshem. Jag blev eld och lågor, likaså mina Föräldrar. I samband med det att vi pratat om att komma till ett behandlingshem, så pratade Pappa med hand Kompis, som känner en Pappa med en dotter som har haft Anorexi. Och då frågade Pappa om jag ville träffa Henne. Det ville jag inte. Jag vill inte träffa någon, jag var instängd i mig själv, isolerade mig från omgivningen, allt jag bar inom mig var Anorexin, och kriget jag ständigt hade inom mig, dag ut och dag in. Efter ett tag så gav jag med mig på att träffa Henne. Ingenting kunde väl bli sämre tänkte jag. Så jag åkte hem till hennes föräldrar, dom bor alldeles intill oss, kanske någon kilometer i från. När jag kom hem till dom så tänkte jag en massa, hur alla skulle reagera, mm. Redan från sörsta stund vi börjar prata så mår jag lite bättre. Äntligen någon som förstår mig precis. Ingen annan kan sätta sig in i det är att vara sjuk, om man inte varit sjuk själv, eller är det. Vi pratar om hur jag känner inför maten, och hur jag mår, och allt möjligt. Hon berättar hur hon kände innan hon blev sjuk, när hon var sjuk, och när hon blev frisk. Jag blev verkligen motiverad till att våga kämpa mig fri från Anorexin. Hon peppade mig, och jag kände förtroede för henne, och kände att jag kunde prata med henne om allt. Vi pratade i 1 1/2 timme, men det kändes som 20 minuter. Hon om någon var någon jag ville prata mer med. Jag ville ha henne som psykolog istället för hon jag hade. Hon förstod mig inte alls. Hon ritade bara på sin tavla om ångestkurvan. Att den blir svagare och svagare ju längre tiden går, jaha, men det blir man ju hjälpt av. Vad ska jag göra när jag har Ångest då? Det kunde hon inte svara på, men det kunde F. F var den här tjejen jag pratade med. Vi bestämde några träffar då vi skulle träffas och prata. Jag åkte hem, och jag kände mig lite gladare på något vis. Hon hade gett mig lite styrka. dagen efter åkte vi in till Sjukhuset igen. Jag var ju bara hemma på en permission på 1 dag. Och så höll det på i 1 år, vi träffades lite grann, och pratade. Hon kom över till mig på barnkliniken när hon jobbade extra där, och hon fick mig att skratta. Hon fick mig att må bra.

Långfredagen 2009. Ja, tillslut så fick jag åka. Efter att dom på Sjukhuset märkte att jag inte blev bättre utav deras behandling, så gav dom mig en remiss till Moras klinik. Jag var överlycklig när jag fick remissen. Men jag var rädd också, nu skulle jag bli frisk. Jag skulle lämna Anoerxin. Jag var glad, och rädd på samma gång, men mest glad och motiverad. Vi åkte ner på långfredagen och träffade läkaren. Vi pratade om hur min situation såg ut, och jag satt mest och tänkte på om jag var för tjock för att få komma in på behandlingshemmet. Jag kanske var för tjock. Tänk om jag inte fick komma in. Tankarna snurrade i huvudet, och jag kollade mest ner i golvet. Men försökte verkligen att titta på honom. Jag berättade hur jag kände för saker, och hur jag mådde. Och mina Föräldrar berättade också hur tillståndet var. Efter 1 timmes möte, så åkte vi hem. Och vi bestämde att jag skulle få komma till behandlingshemmet. Vi åkte hem, och väntade på att en plats skulle bli ledig, så jag kunde börja min behandling.

Efter 1 vecka så kom ett brev där det stog att jag var välkommen från den dagen brevet kom, att jag var välkommen om en vecka. Oj! En vecka, shiiiit! Jag var jätteglad, äntligen skulle jag få börja med en riktig behandling. Jag ränkade inte BUP som behandling direkt. Det var mest koll dom hade på mig, men ingen behandling. Jag var orolig över hur jag skulle bli mottagen, om jag var föt tjock, mm.

Dagen Pappa och jag åkte ner var jag nervös, men glad, väldigt glad. Jag skulle äntligen få börja på ett behandlingshem som vi kämpat så mycket för att få komma till. Jag skulle verkligen ge allt, och fullfölja allt fullt ut. När vi kom fram så var mina ben spagetthi. Dels för att vi hade suttit i 4 timmar, och dels för att jag var nervös. Men när vi skulle lämna väskorna, och checka av att vi var där, så blev vi så varmt välkomade, så det kändes bra från första stund.
Samma dag skulle jag träffa min Terapeut. Så fort jag träffade Henne så kände jag att det här skulle bli bra. Redan på en gång när vi började prata, så kände jag att nu ska jag göra allt fullt ut. Jag tänker inte gena. Det lönar sig inte. Jag skulle bli frisk!En bild på mig innan jag kom till Mora.

Samtal med Sjukgymnasten, och inställt Föräldrarmöte. För mig.

Hejsan! Hur är det med er i dag? Med mig är det kanon! Har nyss ätit kvällsfika, och kollat på tv, som vanligt kan man säga..
Dagen började med att vi hamnade i olika grupper i klassen. Vi ska ju jobba med en "tant" som är inlagd på ett äldreboende. Och tanten, ja, det blev jag som fick vara hon! Eller rättare sagt, jag "anmälde" mig själv till att vara tanten. Får se hur dom andra i gruppen tar hand om mig. :)
Sedan åkte jag till Sjukgymnasten och pratade om maten, och lite annat. Påvägen hem kommer jag inte så mycket i håg av, beroende på att jag somnade.. Det var ju. Ovanligt.
När jag kom hem åt jag middag, och vilade lite efter maten. Sedan blev det kvällsfika som sagt, mätt nu, jajamen.
Det var ju Föräldrarmöte i dag på skolan, men jag följde inte med Mamma och Pappa. Dels för att jag blev informerad om det vi skulle prata om på mötet redan i går, och dels för att det är ett Föräldrarmöte, då ska ju inte eleverna vara med, egenligen.
I morgon ska jag eventuellt skippa mötet med min Psykolog, för att jag kanske ska på bokrean med min bästa vän J. Och i morgon ska vi även börja att "öva" till vårat uppträdande som vi ska göra med den där tanten på äldreboendet. I dag så läste vi mest på om sjukdomarna som hon är drabbad av, och i morgon smäller det till. Fast, "teatern" kommer inte att vara så länge, tur det, jag älskar ju inte direkt att uppträda som en annan människa på ett äldreboende, men det blir nog bra!
Vi bakade även Sockerkaka som vi skulle bjuda Föräldrarna på i kväll, det blev 3 st, 1 från varje grupp!
Vad ska ni göra i morgon?
KRAM ♥


En bild från i morse, liiite trött sådär. :)

När jag väntade på att Mamma skulle komma så knäppte jag två kort, dålig kvalitet dock...

Ja, medans jag väntade på att Mamma skulle komma, så knäppte jag 2 kort på skolan, WOW, 2 kort, men ändå. Haha, kanske blir fler, vet inte ens om man får knäppa kort i skolan? Oups, jag gjorde i allafall.

En bild på mig, värsta stora pricken i pannan, igen. :( Haha, jag och prickar... Även en soptunna i bakgrunden.
Och en bild från ett av metodrummen. Dock blev det ingen bra bild alls, eftersom att jag knäppte från korridoren, och dörren var stängd. Lyckat! + att rummet är inte alls sådär litet egentligen. Rena paradiset att vara där inne och "leka" rättare sagt, lära sig hur allt ska gå till! :)

Alladingodis, mums, hehe

Hejsan alla fina! Hur är det med er i dag? Med mig är det bara bra! Vaknade lite tidigare än halv 7 i morse, och klev upp på en gång, var inte så jätte trött heller!? Otroligt, men bra. Gjorde mig i ordning, och sedan bar det av mot skolan, och en lång dag. Vi började dagen med Engelska, och då fick vi tillbaka våra prov som vi gjorde förra veckan. Vart inte så jättenöjd med provet måste jag säga, men det duger. Får göra bättre i från mig på nästa. Sedan rullade dagen på, och sedan var klockan 15.30. Det är underligt hur tiden kan gå fort ibland. Jag och min bästa vän J, skrattade och flummade mest hela dagen. Kanske därför dagarna går fort också, haha.
På sista lektionen, vård och omsorg, så fick vi reda på att vi ska ha föräldrarmöte i morgon. Blir nog bra det. Men varför ska vi elever vara med på det för? Jo, för att vi ska prata om att eventuellt läsa vidare i något mer ämne, vilket jag såklart ska göra. Men mitt starkaste ämne är väl inte direkt matte om man säger så, och om man ska läsa vidare till Sjuksköterska så måste man läsa matte b. Hm... Får kolla upp det mer i morgon, hur man kan gå till väga. Slutade 16.10, men fick vänta på Mamma och Bror, som inte kom förrän 16.30. Åkte och åt, och sedan åkte vi hem, kollade på tv, och fikade kvällsfika.
I dag på skolan så fick vi godis! Hör och häpna. Aladdinask. Gud vad gott! Vi fick 3 st godisar var, eftersom att det skulle räcka till hela klassen.. Men lite godis blev det ju i allafall! Mums!
Nu ska jag börja göra mig i ordning för sängen. Borde nog lägga mig tidigare i natt, så jag är pigg i morgon då vi ska börja med ett nytt område på vård och omsorgsarbete. Vi ska nu delas in i grupper, och ta hand om en "tant" som vi ska låtsas då. Vi ska ju snart ut på praktik, vecka 10, det är snart det. Då blir det 5 veckor på rad. Ojojoj!
KRAM ♥Ego bild med min nya mössa jao
Nu ska jag gå och lägga mig. Blev ju inte tidigare ändå... Blir ju liksom aldrig som man tänkt sig när man väl loggar in på någonting... Och när jag har kameran framme, då tar det timmar innan jag lägger i från mig den. Inte bra... Nu säger jag godnatt, så hörs vi i morgon!
Ursäkta bilden, det var mössan jag ville få med..
KRAM ♥

Solsidan och Söndagsmys = Bra avslutning på helgen.

Hejsan! Nu ska jag snart gå och lägga mig, försöka att lägga mig tidigare så att jag inte är så trött i morgon på skolan. Slutar 16.10, så trött vill jag inte vara då.
Jag kollade lite igenom läxan, blev dock inte så mycket gjort. Jag känner mig riktigt krasslig faktiskt. Har ont i huvudet, halsen, näsan, inte kul.
Kollade på Solsidan, haha, det är ju underbart att kolla på, jag garvar alltid högst, nej det gör jag inte men det känns dom det haha. Fast jag tyckte inte det var lika kul i dag. Hm.. Skoja, allt kan ju inte vara 100 % jämt, eller hur. Åt även kvällsfika och godis, så är proppmätt, men så är det ibland.
Vad har ni gjort i dag? Jag har haft en sådan där dag när man är full av energi och vill göra saker. Men problemet är vad man ska göra. Så jag har inte gjort något speciellt. Suttit hemma, men det är kanske en skön avslutning på helgen, jag vet inte. Jag vill alltid ha någonting att göra. Jag hatar att vara rastlös, bland det värsta jag vet.
Nu ska jag platta håret, annars kommer det stå åt alla håll i morgon, det gillas inte!
KRAM ♥
Filmkväll hemma hos bästa väään

Hejsan alla fina! Hur är det med er i dag? Med mig är det bra. har nyss ätit middag, så jag är mätt och belåten.
Blev ingen bloggning alls i går, pga att jag sov hos min bästa vän E. Vi gjorde inte något speciellt, kollade på 3 filmer, jag sov där, åt godis, och pratade om hennes projektarbete som hon ska göra i skolan, och då ska jag hjälpa henne att skriva lite om Ätstörningar. Eftersom att jag själv har varit riktigt djupt i det, ska jag som sagt hjälpa henne att skriva om det. Så jag gjorde det lite tidigare i dag, sedan åkte jag hem och bakade Rulltårta med Mamma. Nu ska jag nog kolla lite på en läxa vi har i Svenskan. Vi ska skriva en sammanfattning om "Kung Oidipus". Inget som lockar om man säger så, men det måste göras! Hoppas ni spenderar er Söndag på något trevligare.
KRAM ♥


:)

Den verkliga upptäcktsresan består inte i att söka nya landskap,
utan i att se saker med nya ögon.
ARRRGGHH!

Hejsan! :) Hur är det med er i dag? Med mig är det bra. Lite små arg just nu, men annars sp är det bra.
I dag har jag inte gjort så speciellt mycket. Jag var på skolan till 12.55, haha, på pricken som vanlgit med tiderna.. Och då kom Pappa och hämtade mig. Vi åkte hem, och jag hade så himla tråkigt. Eller jag var rastlös liksom, kände att jag behövde göra något, men kom inte på vad.. Så jag satt i gång en film och kollade på den, "Beck" Blev det, sedan åt jag middag. Och efter middagen vart jag jättetrött. Jag höll på att somna, så jag var tvungen att sätta mig i hallen för att bli kall, för att bli lite piggare. Sedan så kollade jag på reprisen av, "Halv 8 Hos Mig" från i går, underhållande. :)
Sedan så väntade jag på att Mamma och Pappa skulle komma hem, så jag la mig på soffan, och somnade.. Det är ju väldigt ovanligt att jag somnar när jag lägger mig på soffan. Hm.. I allafall, så hade dom köpt godis, så jag åt det, och sedan kvällsfika, vart proppmätt, och det känns lite jobbigt, kan ju inte andas, haha. Så jag ska snart lägga mig, kanske kolla på någon film i min bärbara innan jag somnar. Jag fick ju 2 1/2 men av Mamma i julklapp, så ska nog kolla på det, har inte hunnit sett alla avsnitten än, och det är konstigt!?
Ja, som rubriken lyder så är jag faktiskt riktigt förbannad just nu, på egentligen kanske inte en så stor grej, men en grej som sitter i bahuvudet och gnager. Det är inte Ångest, utan ilska. Men det går nog över, jag har avreagerat mig lite grann nu, så det känns bättre. Dock var det Mamma som fick ta den smällen, men de var absolut inte menat till Henne, och det sa jag, och Hon vet om det. :) <3
I morgon har jag inget bestämt vad jag ska göra. Jag tror att jag kommer att åka in till stan en sväng och kolla på lite grejer, eventuellt äta ute också, man kan ju alltid hoppas! Ska även sova ut i morgon, men inte för länge, för det blir inte bra det heller, då får jag bara huvudvärk och blir grinig ändå..
Vad ska ni göra i morgon?
KRAM ♥split my personality

I'm disgusted
With myself
Can't be trusted
Just lock me up and leave
All them voices
In my head
No more choices
I'm longing for relief
I'm longing for relief
Please give me some relief
Please give me some relief

Solitary
Is how I'm living
Involuntary
I'm nowhere to be found
I've stop believing
In tomorrow morning
In all this grieving
It's time to say goodbye
It's time to say goodbye
I leave the good and bad behind
It's the only way out for me
I can't trust god with my destiny
split my personality

Sudden thunder
Loud and clear
Through sleep and slumber
Awakes me and I see
Where I am headed
Deep down below
And then he said it
It's time to turn around
It's time to turn around
I've seen my back and where I'm bound
It's the only way out for me
I can't trust god with my destiny
It's time to turn around
I've seen my back and where I'm bound
It's the only way out for me
I can't trust god with my destiny
Split my personalitySå som jag kände mig förut. Det var en ständig kamp inom mig själv, som var svår att övervinna.
Korridorerna är hemska, jag avskyr tanken på att jag varit där så länge, det var tortyr för ens psyke.
Samtal, tårar, och stress

Hejsan alla fina! Hur är det med er i dag? Med mig är det bra. Dock blev det värre fram mot eftermiddagen.
Jag var i skolan till 14.30. Vi hade vård och omsorgsarbete hela dagen, och åkte sedan på samtal hos min Psykolog J. Jag åt innan jag for dit, och sedan så pratade vi om allt. Det är väldigt jobbigt för mig att inte bli trodd på. Så är det ju för alla människor kan jag tänka mig. Att man säger sanningen, men ändå blir man inte trodd. Det är bland det värsta som finns. Vi satt och pratade med, J och E, jag och mina Föräldrar. Då kom vi in på samtalet Mat. Pappa sa att han tror inte att jag äter mat i skolan. Och då brast det för mig rejält. Jag var irriterad innan jag skulle på samtalet. Inte för att jag skulle på samtalet, det ville jag, utan det var andra saker som störde mig. Och då när Pappa kommer och säger någonting som inte ens är sant, så blev det var för mycket. Jag blev jätte förbannad och skrek åt Han att Han kan inte säga en sak som Han inte har en aning om. Man kan inte komma och säga att en person inte äter, pga av att man kanske är på dåligt humör. Då ville Psykologerna att Pappa skulle utveckla vad han menade med att Han trodde att jag inte åt i skolan. Och då så sa Han att jag brukar vara irriterad ibland när Han hämtar hem mig från skolan. Och jaha? Vad har det med saken att göra. Det kan finna miljoner orsaker till att man kan vara lite irriterad när man kommer hem från skolan, jag brukar inte sova speciellt mycket på kvällarna, beroende på att jag lägger mig så sent, vilket är mitt eget fel och et vet jag. När jag är i skolan så lägger jag verkligen ner tid på mitt arbete och gör mitt bästa, och får bra resultat. Jag som har varit borta från skolan i 3 år är kanske inte van att prestera som dom andra av mina klasskamrater, och saken är den att jag är en av dom bästa i klassen på vård och omsorgsarbete, och en del andra ämnen också för den delen, men i allafall åter till ämnet. Och att jag alltid är trevlig mot alla, det har jag alltid varit, och kommer alltid att vara, jag skrattar i skolan hela tiden ,jag är trevlig, jag lägger ner jobb, jag känner ibland press och stress av skolarbetet, jag känner stress hemma, jag har aldrig någon egen tid för mig själv, jag har alltid folk upp över öronen rent ut sagt hela dagrna, varje, varje dag. Och då blir man trött, irriterad, less, sur, allt det negativa. Ibland om jag kanske inte är nöjd med en sak som jag gjort i skolan, kanske jag inte sääger det rätt ut på skolan, utan det är Pappa som får ta den smällen när Han hämtar mig efter skolan. Och det är inte alls meningen, men jag måste få ut min ilska på någon, och föräldrar är dom som brukar få smaka på det mesta. Och då när Pappa kläcker ur sig att jag inte äter i skolan, då brast det helt för mig. Jag började att stor grina under samtalet med min Psykolog. Jag har inte gråtit på flera veckor, kommer faktiskt inte i håg när jag gjorde det sist. Och att bli anklagad för en sådan sak som varit så jobbigt för mig under en tid, men som jag vän till något bra. Jag äter i skolan och mår bra i skolan, förutom när det är press och stress, då blir jag grinig, men är det så konstigt? Om man alltid är på glatt humör på skolan, så måste man få vara sur ibland, är det så himla konstigt? Jag vart så himla förbannad och grät att jag bara ville springa ut därifrån, springa i från sjukhuset, springa hem, och aldrig mer komma till sjukhuset, det var inte sjukhusets fel, utan Pappas. Jag vart så himla ledsen, och det sitter fortfarande kvar det han sa. Att Han inte tror på mig. Det är de värsta, att ens egen Pappa inte litar på sin dotter, det är verkligen hemskt. Jag skulle aldrig, ALDRIG gå bakom ryggen på mina Föräldrar. Det tjänar ingenting till att ljuga och smussla med maten, igen. jag vill INTE in på SJukhuset och bo där igen, jag vill itne hamna nere i träsket igen, jag vill bli trodd på. När Pappa sa att han inte litade på mig. Då kände jag bara att, nej nu skiter jag id et här, jag svälter ner mig för fan igen då så du har rätt, om det är så du vill ha det! Jag vet att det inte var så han menade, men det sved så fruktansvärt i hjärtat. Jag kommer aldrig att svälta mig igen, men jag vart så ledsen och desperat att jag hade lust att ta till med någonting drastiskt bara för att få slut på eländet.
Efter mötet så åkte jag hem till min bästa vän J. Jag hade gråtit, men var som tur var inte så röd i ögonen, jag pratade inte med varken Mamma eller Pappa på flera timmar. När jag blev hämtad vid halv 8 så sa jag ingenting till Pappa på hela vägen hem, utan stirrade bara rakt fram. När jag kom hem åt jag kvällsfika, men var så arg att jag trodde jag skulle explodera. Sedan började jag att sakta men säkert komma tillbaka, ilskan hade runnit av mig lite grann. Men inte heltm det kommer fortfarande att svida. Att Han inte trodde på mig att jag äter på skolan. Det är så henskt, varför skulle jag inte äta på skolan? Vad skulle det tjäna till om jag skippade lunchen? Jag förstår inte, så jag tänker verkligen bevisa för honom att det stämmer. Vadå, ska jag börja knäppa kort på det jag äter i skolan? Då har det gått för långt. Mina Föräldrar har fortarande kvar oroskänslan över att jag ska bli sjuk, och det är så irriterande. Jag är frisk nu, fatta det! Jag kommer inte att bli Anorektisk igen, okej!? Släpp på era spärrar, det var det jag fick göra när jag skulle bli frisk, utmana mina gränser, nu är det er tur att utmana er gräns att lita på mig. Jag vill ha förtroendet. Det ä'r liksom det allt hänger på. Man ska kunna lite på varandra. Jag blir osäker om aldrig mina Föräldrar ska kunna lite på mig igen, för det är det jag vill att dom ska göra. Kunna lita på mig, jag skulle aldrig svika dom igen, och inte mig själv heller för den delen, aldrig. Jag vill vara frisk, och kommer alltid att vara det. Det lovar jag.

Det här var när jag började att må bättre, och hade hjälp från BUP, men var långt i från frisk. Tankarna var jobbiga, och vikten var låg. Håret var väl kanske inte det vackraste heller, men det är inte det som är huvudsaken just i det här syftet. Det jag menar är att jag inte vill tillbaka ner i träsket igen. Och gör allt för att slippa det. Vilket är att äta, och må bra. Jag skulle aldrig ljuga om något jag inte gör. Jag äter, och mår bra, jag kommer aldrig att svälta mig igen.


Henrik Fexeus "När Du Gör Som Jag Vill"

Jag håller ju på att läsa boken av Henrik Fexeus, "När Du Gör Som Jag Vill" jag har kommit en bit, och den verkar vara jättebra! Älskade programmet "Hjärnstorm" som gick för 1, 2 år sedan? Har tänkt att kanske gå på en föreställning som han har. Min Moster K har gjort det, och Hon tyckte att den var bra, så jag ska fundera på saken! :)Film,film,film och åter filminspelning!

Hejsan! Hur är det med er i dag? Med mig är det bra, lite små trött, men annars så! Dagen har rullat på bra. Började 08.30 som vanligt, inga ändringar i schemat på det hållet, och slutade 14.45. Jag och min bästa vän J och R håller ju på med en film om Hjärtat som ska vara klart, egentligen i morgon, vilket den definitivt inte kommer att vara. Vi har inte ens hittat skådespelare till alla rollerna i filmen, och det ska ju egentligen inte vara en "stor" film liksom, men min vän J vill ju alltid göra allt perfekt, så det kommer att ta sin lilla tid att få det gjort om man säger så. Det kommer inte att vara klart till i morgon som sagt, vi har ju inte ens börjat att spela in, så jag känner lite press nu om man säger så. Och i dag när jag och R var själva utan J så pratade vi om att det kommer inte att kunna gå att hitta "skådespelare" till alla roller, jag sa att , det kanske inte ens är alla som vill vara med som hon har tänkt, och då måste man ju leta vidare, och det tar tid, och att allt ska vara perfekt, och det ska ju vara föräldrar med i filmen, och vuxna, så det kommer bara att bli pannkaka av allt känns det som, så jag har varit lite irriterad i dag, pga av stress och press pga av filmen. Men i morgon ska lärarna prata med J om hur vi skulle kunna göra. J kan vara ganska trångsynt ibland, när hon väl bestämt sig för en sak, så ska det vara på det viset, annars j*vlar. Så det kommer kanske att bli lite knivigt i morgon, men aja, det återstår att se.
Annars har jag bara varit hos Sjukgymnasten efter skolan i dag. Vi pratade om hur jag mådde, och pratade lite om maten och så, sedan när jag kom hem så åt jag, sedan har jag bara vilat, somnade en liten stund innan halv 8 ocksåm vaknade och åt kvällsfika, mätt nu, oja. Ska snart lägga mig och kanske börja att kolla lite smått på "läsloggen" ett jäkla tjat om läsloggen, jag vet, men jag ska ta tag i det, så är det bara. Jag hade ju som en liten redovisning för min Svenskalärare i går, och det gick faktiskt bra! :)
I morgon har jag samtal med min psykolog J, ser fram emot att få prata ut om veckan, och nya saker som ska ske. Vad ska ni göra i morgon?
KRAM ♥


Sveket

Jag förstod aldrig att jag var sjuk. När man drabbas av en ätstörning så är det just det. Man förstår inte att man är sjuk. Man tror att det beteendet man håller på med är normalt.
När jag insjuknade, så var det aldrig tänkt att jag skulle få Anorexi. Man tänker inte när man börjar att banta, "att nu ska jag bli Anorektisk" det funkar liksom inte så. Det är inte det man vill egentligen. Utan det är något som man kan utveckla, inte alla, men jag utvecklade det. Jag har aldrig tränat i hela mitt liv, alltså jag har aldrig gått i någon sport, haft träningar och matcher någon vecka i månaden, aldrig har jag gjort något sådant, utan jag har hittat på egna saker att göra, tex ta en promenad när jag har lust med det, men aldrig tränat, förutom på gymnastiken på skolan. När jag bestämde mig för att gå ner i vikt, så var det som ett rop på hjälp kan man säga. Jag kände mig väldigt osäker när jag började 7an. Jag hade kompisar, men de var inga "riktiga" vänner precis, vi hade kul i hop, men jag kände mig aldrig riktigt trygg med dom. Så jag började att träna lite smått bara för att se om det funkade. Allt som tidningarna pumpade ut om hur lätt det var att gå ner i vikt, då ville jag testa, bara för att. Jag började succesivt dra in på maten, och tränade mer. Jag förstod aldrig att jag var sjuk. Eftersom att jag aldrig har tränat förut, så visste jag inte när det räckte för ett tränigspass om man säger. Utan jag körde stenhårt tills jag var alldeles slut. Det var en känsla som var obeskrivlig att förklara. Jag älskade när jag var helt slut, och hade gett allt. Då var jag "förtjänad" att äta, lite. Sedan började allt gå emot mig. Jag kände mig ännu mer osäker än vad jag trodde att jag skulle göra. Det skulle ju bli bra om jag gick ner i vikt, men ju mer jag gick ner i vikt, desto mer motiverad var jag att rasa ännu mer. Jag jämnförde mig med alla jag såg, kollade på benen, kroppen, överallt, och kollade sedan på mig själv och tänkte, "lite till kan jag gå ner" sedan var jag där. Jag var sjuk, men förstod det aldrig. Jag märkte att jag mådde sämre, men att det var Anorexi det var frågan om, nej, absolut inte. Jag visste egentligen inte så mycket om Anorexi innan jag blev sjuk. Vissa som drabbas besöker ju många bloggar, och tittar på internet på bilder och bla bla bla. Men jag gjorde aldrig något sådant, utan jag höll allt för mig själv. Jag pratade aldrig om mina tankar kring maten, men jag vet att det syntes ju hur jag höll på, det gick liksom inte att undgå.
Dagen jag blev inlagd, 25 Mars 2008, så visste jag inte vad jag skulle bli inlagd för. Jag mådde ju hur bra som helst, vad var problemet? Det var en gåta för mig att förstå. Att jag var trött, det berodde ju på att jag inte hade sovit tillräckligt, det var min förklaring, men dom skulle ju ha in mig på sjukhuset för en kontroll, vilket gjorde mig ursinnig. Väl inne på Akuten så blev jag ju inlagd på en gång, jag bara grät, det är det enda jag kommer i håg. Jag har en del minnesluckor vid vissa tillfällen, och det kanske är bra. Man vill bara glömma vissa situationer som jag upplevt, hemskt.
Men det som gjorde mig sjuk, det vet jag fortfarande inte. Det är nåog många saker som har med det hela att göra. Tex, osäkerheten som jag drabbades av i 7, "kompisarna" som egentligen var helt onödiga för mig att ha, hade nog klarat mig bättre utan dom, hade ju en många andra bra vänner, men just dom i min klass, kanske inte var som allra bästa, jag var aldrig trygg någonstans, det var mycket tjafs kring onödiga saker, när man börjar högstadiet så ska man hitta sig själv på något sätt, "vem är jag" och det är inte alltid så lätt, jag ville kanske vara på ett visst sätt, men vågade liksom inte fullfölja det fullt ut, jag hatade min kropp, hade riktigt aldrig varit nöjd med den utan ville väl gå ner i vikt sedan 6an, hade väldigt svårt att säga nej, kunde inte bestämma över någonting nästan, utan det var alla andra som gjorde det, vilket resulterade i att jag mådde ännu sämre, jag hade ingen kontroll på "mitt" liv, jag ville kunna bestämma över något, vilket gick ut över maten. Och mycket, mycket mer saker, men det här är några saker av varför jag blev sjuk.
Jag är glad att jag fick hjälpen, inte just då när jag var sjuk, men nu i efterhand, jag hade kanske inte skrivit det här om jag inte hade fått hjälpen, jag kanske hade legat nedgrävd, fy vad hemskt, men nu är det ju inte så. Jag sitter ju här, och vill hjälpa andra som har hamnat i denna hemska sjukdom, och hjälpa anhöriga att orka kämpa. Ibland känns allt bara skit, men alla ska veta, att det går att bli frisk. Med peppning, och vilja så går allt. Om man intalar sig själv, att nu ska jag fixa det här, så går det lättare än att säga, nej det går inte, jag kommer aldrig att klara det.


Jag fick varje gång jag var hos min sjukgymnast säga vilen kropp som jag kände mig som, ni kan ju gissa vilken jag kände mig som..

Solsidan

Hejsan alla fina! Hur är det med er i dag? Med mig är det bra. Lite trött, och det är bra, för då kanske jag lägger mig i tid i dag för en gångs skull. I dag vaknade jag rätt sent, så dagen har gått rätt fort pågrund av det. Åkte till stan vid 15 tiden med Mamma och Bror, åt där, och kollade på lite grejer. Sedan efter det så handlade vi lite smått, godis bla. I bilen på vägen hem så somnade jag till en stund, så när vi kom hem så la jag mig på soffan och sov kanske en halv timme, kändes längre. Vid 19.30 ungefär så åt jag twistgodis, och mackor och oboy, mätt fortfarande kan jag ju meddela. Kollade på "Solsidan" medans jag åt, och herre gud vad jag skrattade alltså, haha! Det är inte klokt hur man kan göra så att man skrattar på det viset som jag gjorde, hum.. Sedan efter det så kollade jag lite på "Time Out" också, var kul det med. Sedan har jag inte gjort något speciellt, tvättat håret, och kollat lite på internet. I morgon börjar en ny vecka, och ny uppgifter som ska göras. Ska försöka att göra klart "läsloggen" så fort som möjligt, skulle ju ha gjort det i helgen, men inte blev det något av med det inte. Så himla slappt att jag inte gjort det, men det beror på att jag har varit hängig, och det är jag fortfarande. Inte kul.
I morgon är det alla hjärtans dag! Ska ni göra något speciellt i morgon?
KRAM ♥
Mössa


Tänkte avsluta dagen/natten med att lägga in en bild på mig och min mössa som jag köpte i Torsdags med Mamma. Ursäkta för att jag ser trött ut, och att jag har en prick på näsan. :(
Ska bara höra klart på Leona Lewis, och sedan bege mig till att läsa lite grann, innan jag somnar.
KRAM ♥

Lista

Blond eller Brunett: Brunett
Blåa ögon eller Bruna ögon: Blåa
Vanilj eller Choklad: Choklad
Hund eller Katt: Katt
Christina eller Britney: Christina
Lip-stick eller Lip-gloss: Lip-gloss
Rock eller Rap: Inget av det
Rosa eller Lila: Inget av det heller, men lila av dom färgerna
Tv eller Dator: Oj, båda...
CDs eller Radio: Radio
Basket eller Fotball: Basket
Äpple eller Apelsin: Apelsin
Morgon eller Kväll: Kväll
Kyckling eller Kalkon: Chicken
Berg-och-dalbana eller Vattenbana: Inget. Usch
Droger eller Likör: Nej usch, inget
Guld eller Silver: Silver
Nike eller Adidas: Adidas
VH1 eller MTV: Inget där heller
Sanning eller Konsekvens: Sanning
Harry Potter eller Lord of the Rings: Helt ärligt så har jag inte sett så mycket på Harry Potter, och det andra alternativet, nej,  
Regn eller Snö: Snö
Vinter eller Sommar: Sommar
Gå eller Springa: Gå
Stranden eller Bergen: Beror på humör
Stan eller Landsbygd: Beror på humör det med
Kärlek eller Lust: Kärlek
Stjärnor eller Månen: Båda 2
Sko eller Sandal: Sko
Bad eller Dusch: Dusch
Syster eller Broder: Bror
New York eller California: New York


:)

Det är bättre att fråga och verka dum,
än att inte fråga och förbli dum.Nu när det är helg ska man ha roligt, inte ha huvudvärk...

Hejsan! Ja, som rubriken lyder så mår jag inte så superbra i dag. Jag har huvudvärk, och känner mig småförkyld i hela kroppen. Inte kul.. Hur mår ni? Hoppas ni mår bättre än mig i allafall. :)
I dag hittils har jag inte gjort så mycket. Ätit, och läst lite grann. Funderade ju på att börja jobba med "läsloggen" men känner ingen motivation just nu, jag känner mig bara trött och hängig.
I kväll blir det tv-kväll med familjen, samt godis, ohooh! :)
Klockan är redan 15.30, känns som att jag slösat bort lördagen, genom att just vara sjuk. :(


En bild från praktiken i höstas, ska snart ut igen på praktik, vecka 11, och då i 5 veckor på rak!

Barnmatsdieten

Det är mycket fokus kring vikt nu efter alla helger som varit, julhelgen tex. Det är bara att kolla på reklamen på tv, överallt är det om viktminskning i varje reklamavbrott, flera gånger om dagen. Och det stör jag mig rätt mycket på. Det är som att det är något jätte positivt att gå ner i vikt, det är det inte kan jag säga på en gång. Om man går ner i vikt på rätt sätt, och ändå äter rätt, och kan unna sig saker är det en annan sak. Men att bara gå ner i vikt och plåga sig genom tråkiga dieter, det är inte kul. Jag tror att alla påverkas på något sätt av reklamen. Det är bara att kolla på internet på alla som bloggar. Alla kända bloggare skriver om deras dieter och att dom tränar för att gå ner i vikt. I skolan, så ser man ju hur alla håller på. Det är bara att kolla i min klass hur dom håller på. Det är inte alla, absolut inte! Men speciellt är det 1 tjej som håller på att "banta" Hon har beställt hem bantningsmellanmål från internet, och jag blir så irriterad! Hon är en typisk tjej som läser just dom här bloggarna. Det finns ju en tjej som bloggar om då, barnmatsdieten. Att man ska äta barnmat för att gå ner i vikt. Men alltså, då har det gått för långt. Och hon skrev också i något inlägg om att hon besöker Anorexibloggar, bara för att få "tips" på hur man kan gå ner i vikt!? Fast Hon rekomenderade inte deras sätt att gå ner i vikt på men, ändå! Jag blir så förbannad, sådant skitsnacka rinner bara av mig, jag bryr mig inte alls om bantning på samma sätt som förrut. Jag blir snarare irriterad och typ, ledsen? Hur alla håller på att vikthetsa. Reklam påverkar verkligen en utan att man själv märker det. Det är hemskt. Och att just bloggarna på internet, dom har ju flera 1000 besökare om dagen, och skriver ut bantingstips och det ena med det andra. Inte undra på att det är så mycket Ätstörningar i världen.
Nu är jag förbannad!


Alltså, det har gått för långt. Vart är detta samhälle på väg?

Fredag!

Hejsan alla fina! Hur är det med er i dag? Med mig är det bra. Nu är det äntligen helg! Gud vad skönt, äntligen få sova ut!
I dag så var det en kort dag på skolan. Började med att jag la mig jätte sent i går kväll, halv 1. Och klev upp halv 7 i morse, så jag var rätt trött, men när jag väl började att fixa i ordning mig så piggnade jag till. Vi började som vanligt 08.30 , och slutade 12.55. Vi hade svenska första lektionen, och vi ska göra en "läslogg" till en bok som vi ska läsa. Jag hade valt en bok för ett tag sedan, men la det på is för att det kom så mycket annat som man skulle göra innan Jul, så det är ingen som har gjort den sk "läsloggen" Så jag ska välja en ny bok och försöka att börja lite smått på den i helgen. Och så jobbar vi ju med Antiken nu. Och det är inte så jättekul... Nu ska jag på måndag redovisa någonting om någon gud med hjälp av stödord, och jag får inte kolla ner i pappret så mycket.. Får se hur det går, kan ju inte vara så svårt. :) Och sedan ska vi göra, som en teater vi i klassen, om just teatern som var på den tiden.
På lunchen i dag så gick jag och min bästa vän J, till Metropol, det ligger precis bredvid skolan, och där åt Vi lunch, och skrattade i hjäl oss. Haha. Våran humor. :)
Vad har ni gjort i dag?
Jag och Mamma kom precis hem från stan en sväng, jag har inhandlat, 2 filmer, "Bröderna Karlsson" , och "Den Bästa Sommaren" , jag köpte också 2 böcker, 1 av Henrik Fexeus, och den andra var en ungdomsbok! Vi  åt även på stan, det var smaskigt!
I kväll blir det tv för hela slanten. Och godis, MUMS!
Nu ska jag läsa lite, eller kanske ta en tupplur!
KRAM ♥


En bild från Metropol.

:)

Att känna tacksamhet och inte uttrycka det,
är som att slå in en present i ett paket,
men utan att ge bort den.Planering inför filmen!

Hejsan alla fina! Hur är det med er i dag? Med mig är det bra.
I dag var det en kort dag, vi började 08.30 , och slutade 13.00, efter skolan åkte jag och Mamma till stan en sväng och kollade runt lite, sedan åt jag och Mamma på, gissa vad. Tacobar... Sedan så köpte jag en mössa och en halsduk! Det har blivit riktig vinter igen! Det har snöat hela dagen. Det bara öser ner! Gud vad det snöar! Det är riktig storm, och jag blir så less när jag kollar ut genom fönstret, och kallt är det också, i morse när jag skulle till skolan och skulle sätta mig i bilen så trodde jag att jag skulle smälla av, av kylan. Fy fasen vad kallt det var.
I dag på skolan så hade Vi ju Engelskaprov, och det gick nog sådär. Hade inte övat mycket alls, men det gick rätt bra ändå.
Efter stanvisiten så åkte jag till min bästa vän J, och planerade till våran film som vi ska göra på Vård och Omsorgsarbetet. Det kommer nog att bli superbra! Det känns bra när vi bestämmer hur det ska vara, handla om, hända. Ska välja ut huvudpersoner, och sådant! Gud, alltså det är verkligen kul att planerar filmer, kanske kommer att jobba som regissör på sidan av Sjuksköterska jobbet!? Vem vet?
I morgon så är det tänkt att jag ska ta Blodproven på Sjukhuset. Jag får se hur det blir med det. Jag gruvar mig jätte mycket. Jag är inte direkt rädd för att ta sprutor, men det känns ju inte frestande. Det känns lättare att det det i armen, än i armvecket. Jag klarar inte av det. Men det ska nog gå bra. Bara jag inte tittar på när dom sticker så går det nog.
Annars i morgon så är det ju sedan helg! Skönt!
Vad ska ni göra i morgon?
KRAM ♥


:)

Ingen kedja är starkare,
än sin svagaste länk.Samtal på Sjukhuset

Hejsan! Hur är det mer er i dag? Med mig är det bra, förutom att jag känner mig lite stressad inför i morgon. Vi ska ha Engelskaprov, och jag har inte övat ett dugg på det. Har bara kollat igen lite vi skulle göra, men inget mer, så jag känner mig lite pressad, men det ska nog gå bra!
I dag så jobbade vi om Hjärtat hela dagen på skolan, och på sista lektionen så ska vi göra en utställning om Hjärtat, där vi ska antingen skriva fakta om en Hjärtsjukdom, eller fixa lite själv, så jag och min bästa vän J och R ska göra en film. Vi ska filma och hitta på själv om vad det ska handla om, så vi har fullt upp med att komma på manus, spela in, miljöer, mm. Och det ska vara klart på Onsdag nästa vecka, så vi kommer att få planera mycket, även på fritiden. Men det ska bli kul.
I dag efter skolan så åkte jag och mina Föräldrar till Sjukhuset för att ha samtal med min Psykolog J. Vi hade mötet 15.00, - 16.00. Vi pratade om allt möjligt, mat, känslor, skolan, livet, allt. Det kändes bra efteråt, och det är huvudsaken. Jag blev lite upprörd när vi satt och pratade, men det är för att det kommre upp så mycket känslor när jag väl sätter i gång. Men det löste sig.
I morgon är en kort dag, vi slutar klockan 13.00, och jag har ingen aning om vad jag ska göra efter skolan, kanske följa med min bästa vän J hem, eller att jag bara åker hem själv och lägger mig och sover en stund. Det skulle behövas!
KRAM ♥

Några bilder från i dag när Vi var på Sjukhuset. Beklagar bilden på mig, trött.se....

:)

Skjut inte upp sådant till i morgon,
som precis lika gärna kan skjutas upp till i övermorgon.Nyklippt

Hejsan! Hur är det med er? Med mig är det bra, förutom att jag har ont i fötterna som jag vet inte vad, det gör något så fruktansvärt ont nu alltså, och inte blev det någon sjukgymnast i dag heller som jag hade hoppats på, utan det var nästa vecka. Då vart jag sur. Jag har inte varit hos Sjukgymnasten på flera veckor nu, och det är inte bra. Jag måste fråga Henne om vad det kan avra för fel på fötterna, hon är ju utbildad, så hon borde ju veta vad det är.
I dag på skolan så hade vi Vård och Omsorgsarbete hela dagen. Just nu så håller vi på med ett grupparbete om Hjärtat. Jag och min bästa vän J, och A håller på att rita hjärtat och skriva alla latinska namnen för hjärtats alla delar, och så skriver vi fakta om det andra. Dom andra i klassen håller också på att skriva lite om hjärtats klaffar och sådant. Så det blir bra. Det ska dock vara klart i morgon, och då ska alla vara klart. Vi hade bara i dag på oss. Och hjärtat är ett rätt så stort område, så vi får se hur det går.
Efter skolan så hämtade Pappa mig, och vi åkte ner på Stan, jag ät på Tacobar, igen, haha, och sedan kollade jag på lite grejer medans Pappa åkte hem och gjorde mat till han och resten av Familjen. Så jag fick gå runt där själv och kolla. Det enda jag kollade på var faktiskt på Akademibokhandeln, och lite på kläder, annars inget mer. Klockan 17.30 hade jag klipptid på Trudes. Brukar vara nervös innan jag ska klippa mig, men inte i dag. Och det berodde på att jag var så trött, men sen när Hon som skulle klippa mig väl kom, då blev jag nervös.. Vi toppade håret, och klippte upp det lite mer av det jag redan har, och la in en massa produkter i håret, typ sådant som är bra för håret. Åh, jag tycker det är så mysigt när man håller på med mitt hår. Och så tvättade Hon det, och fixade. Jag blev nöjd, men jag har inte hunnit att knäppa något kort på resultatet. När jag skulle betala, så pratade vi under när Hon klippte mig att mitt hår är lite utslitet, och det beror på att jag plattar mitt hår varje dag utan att ha något skydd i håret innan, så det blir ju utslitet. Att man har liksom ungefär 200C i håret varje dag utan något skydd. Inte bra, och det vet jag, men jag har bara inte vetat att det fanns grejer... Så jag köpte det med, så nu har jag det till hands tills i morgon då jag ska platta, haha.
Sedan när jag kom hem så kollade jag på tv och åt kvällsfika, vart proppmätt. Nu mår jag rätt illa, och ska snart sova. Ska nog kolla runt lite innan här på internet!
Vad har ni gjort i dag?
KRAM ♥Appropå Hjärta. Snart är det alla hjärtansdag! Jag tycker att gelehjärtan hör den dagen till, men choklad sitter inte helt fel det heller!

:)

Ju mer sand som har runnit genom livets timglas,
desto klarare ser vi genom det.Dagen jag ville bli frisk från Anorexin, och verkligen kämpade för det.

Jag kommer i håg den dagen då jag bestämde mig för att verkligen kämpa för att bli frisk från Anorexin. Det var inte ett lätt val, men jag var så trött, och less på sjukdomen att jag bara ville dö. Det var inget liv att vara inlagd på sjukhus, och det visste jag, men om det hade varit så lätt att bara knäppa med fingrarna och tänka att nu ska jag bli frisk, så skulle inte Anorexi vara en sjukdom som är svår att ta sig ur. Utan det började med att jag kände mig allmänt less, och förbannad på att jag inte fick göra vad jag ville. Det enda jag gjorde på dagarna var att äta. Det var ju, kul... Inget annat fick jag göra. Det jag fick göra var att, lösa korsord, pyssla, bygga pussel, titta på tv, spela spel, det var det jag gjorde under en dag i flera, flera år. Och när jag var tvångsinlagd så var det, det värsta jag varit med om. Jag fick inte göra någonting i fred. Om jag skulle på toaletten var jag övervakad, om jag gick in på "mitt" sk rum kom dom in som ett skott efter mig. Jag hade inget privatliv alls, och det var så fruktansvärt jobbigt. Att först och främst dras med en massa "idioter" enligt mig, och dels att bli i tvingad det värsta jag visste. Mat, så rann bägaren lver helt. Jag hade nästan tappat hoppet. Om jag inte åt, och det visste jag, så skulle jag bli sondad, jag vill verkligen, verkligen inte bli sondad. Alla hemska inlägg jag läst om tjejer som blivit sondade hade skrämt slaget på mig att jag kämpade för livet att äta. Jag ville verkligen inte ha sonden. Så på det viset var det lättare för mig att kämpa. Men en dag så när jag hade en riktig Ångestattack, så kände jag bara. NEJ! STOPP! Nu lägger vi ner det här. Nu ska jag verkligen kämpa för att bli frisk, jag orkar inte med er längre, alla j*vla idioter som jag dras med, ni fattar inte vad Ångest innebär, men nu orkar jag inte med skiten längre, nu vill jag bli frisk. Jag vill inte slösa bort mer av min tonårstid på att ha Ångest över att äta något så självklart som mat. Jag vill kunna njuta av maten, äta när jag är hungrig, och inte ständigt tänka på alla kalorier jag äter, och räkna hur mycket varje liten gnutta jag äter innehåller. Jag orkar inte med det. Nu ska jag verkligen kämpa för att bli frisk. Men det var en sak jag hade kommit överrens med Anorexin om. Så lätt kunde jag inte komma vidare, utan, Anorexin sa till mig att, okej, nu ska du äta så att du blir frisk och får komma härifrån. Men när du sedan har blivit frisk, så ska du svälta ner dig igen och bli sjuk. Med den tanken, så orkade jag på något sätt kämpa för att bli frisk, för att sedan kunna gå tillbaka till det sjuka gamla mönstret, men innerst inne ville jag inte det, men jag intalade Anorexin det, för att lugna ner mig själv då Ångestattackerna kom. Att, när jag är frisk, då ska jag svälta ner mig igen. Dagen kom då jag blev utskriven, den var någon dag innan Julafton, och jag skulel få åka hem. jag var så lycklig den dagen, att äntligen få slippa Sjukhuset, och Äntligen få komma hem! Jag firade julen hemma med fortfarande samma matschema, jag vågade inte att smaka någon godis, huvudsaken var att jag kunde äta enligt matschemat. Några dagar efter julaftonen så började Anorexin att spöka igen. Jag fick negativa tankar igen, och började sakta men säkert gå ner i vikt igen. Den här gången hann jag ine gå ner så jättemycket i vikt, utan blev inskriven på dagvård i Januari 2010. Jag var där från januari, till Mars, och dom månaderna så kämpade jag för livet. Nu för första gången så hade jag fått ett smakprov på hur det är att leva som en vanlig frisk människa, och det var det jag ville. Jag ville inte vara sjuk längre. Jag hade mycket tid att tänka, och jag insåg hur mycket jag har missat. Så mycket jag har slösat bort på att bara må dåligt. Nu ville jag verkligen bli frisk. Jag blev utskriven i Mars 2010. Personal från BUP kom hem till mig och ättränade hemma hos oss i April i någon vecka. Sedan klarade vi det själva. Och nu har jag varit frisk i snart 1 år, och det känns underbart. Äntligen är jag frisk från Anorexin!
Utdrag ur min dagbok då jag var tvångsinlagd. Jag hade inga positiva tankar alls om mig själv och min kropp. Tänk så fel man kan ha om sin kroppsuppfattning. Jag har dock inga bilder på mig då jag var som sjukast...

En bild på mig sen i morse faktiskt.. Beklagar bilden, men jag var ganska trött, haha.


Ny vecka, nya möjligheter

Hejsan alla fina läsare! Hur är det med er i dag? Med mig är det bra. Kom nyss hem från skolan faktiskt. Jag och min klass såklart, fick sluta tidigare i dag, pga att våra Vård och Omsorgslärare fortfarande är i London. Känns skönt att få sluta tidigare första dagen på veckan när man har varit ledig ett tag. I dag så fick vi träffa våran nya svenska lärare N. Hon verkar bra! Trevlig och snäll. I dag skulle hon mest lära känna oss, så vi fick säga våra namn, och skriva ett enskilt brev till hon om oss själva.
Nu i kväll ska jag inte göra någonting förutom att kurera mig. Jag har så ont i knäna att jag vet inte vad jag ska göra snart, haha. Nej, men det gör så ont. Och fötterna! Men jag ska ju till sjukgymnasten i morgon, så jag får ta att prata med Henne om det, om jag nu ska dit. Det har blivit mycket avbokningar nu.
Annars i kväll blir det att se på tv, och bara mysa.
Vad ska ni göra?
Nu ska jag äta middag. Blir lite tidigt kanske, men jag är hungrig, haha.
KRAM ♥MUMS!

:)

Den som aldrig gjort ett misstag,
har aldrig prövat något nytt.Sista dagen på den här veckan

Hejsan! Nu har jag ätit kvällsfika och kollat på tv hela kvällen, så nu är jag mätt och belåten. Det blev mackor, oboy, och några twistgodisar. Mums!
Jag var ju på bio och såg, "Svinalängorna" Det var en bra film, men sorglig. Väldigt sorglig. Men tur att det bara var på film. Men det finns ju faktiskt dom som har det sådär i verkligheten, och det är skrämmande...
I morgon är det skola. Nu har jag ju varit ledig sen i Torsdags, så det var ju ett tag sedan jag var i skolan. Och dagen till ära börjar ju med att man går till 16.10... Men man ska inte klaga som sagt! Vi har ju fått ett nytt schema nu, där vi faktiskt slutar tidigare vissa dagar, och det känns bra. När jag tex arbetar med skolarbete, så lägger jag ner min själ i det jag gör, för jag vill ju att det ska bli bra. Så man är ganska slutkörd när man kommer hem. Men det är roligt! Det är så roligt det jag pluggar till nu, så det gör inget att det känns att man jobbat hårt! Det lönar sig ju i längden!
KRAM ♥En bild från Mallorca!

Söndag = Biodag?

Hejsan alla fina! Hur är det med er i dag? Med mig är det bra. Förutom min värk då, men det har liksom blivit som min vardag nu så jag är van tyvärr. Måste kolla upp det till veckan, för det gåååår inte att dras med den här värken. Det går bara inte. Jag är 16 år och har en sådan här värk!? Gud vad hemskt.
Dagen såhär långt. Åkte ner till Stan bara en liten sväng i dag. Köpte ingenting, utan åt på Tackobar, Chicken Burrito, och smakde på en glass som Mamma och Bror delade på, det var någon kulglass, gott som bara den var det! Snart ska jag på bio med min KP B. Svinalängorna ska Vi se. Hoppas att den är bra. Jag var på lite dåligt humör förrut i dag, pga av värken, och att det är Söndag. Jag brukar alltid ha lite små Ångest på Söndagar. Beroende på att det är sista dagen på helgen, saker man tycker man borde gjort när man varit ledig, en ny skolvecka med nya krav, och bla bla bla. Men jag försöker se positivt på det hela. Jag trivs ju i skolan, och det är huvudsaken. Jag är duktig på det jag gör i skolan, och det är ju också självklart bra. :)
Och appropå rubriken. Jag förknippar alltid Söndagar med att det är en typisk Biodag, haha! :)
Vad ska ni göra i morgon?
KRAM ♥MUMS!


:)

Man behöver inte alltid visa sig från sin bästa sida,
är den tillräckligt bra så lyser den igenom.

En hemsk tid, som stämde in på mig, då allt var som sämst

Dom tog mig till en plats där inget växte
Till en plats där bara skuggorna i dammet hade tid
Dom tog mig till en sal, ett solblekt sjukhus
Där alla dörrar var så tunga att dom inte krävde lås

Dom ledde mig förbi rader av stärkta sängar
Där våra steg ska eka länge efter att vi alla gått ur tiden
Dom skriker ditt namn just när regnet träffar fönstren
Och en ond vind skakar träden, tamburin shakers av döda löv

Och dom tog mig till en smutsig strand
Där vålnader av surfare som drunknat samlade PET-flaskor för pant
På en grusväg mellan fält där ondskans blommor tilläts växa
Och förvandla evig skog till skvallerpress

Och dom pekar mot en fond, giftgula moln
Oranga lampor, tysta silos, jetplans ångspår, bengrå torn
Dom viskar i mitt öra
"Ser du framtiden, ser du hur inget växer, inget lever men ingen dör?"

När man äntligen kan se alla mekanismerna där bakom
Så blir man aldrig rädd mer
När man äntligen kan se alla kejsare står nakna
Så vänder allt igen
Allt vänder om igen

Jag vaknar i en sal, på ett skuggigt sjukhus står en kvinna
vid min säng som blekt sina tänder en grad för hårt
Hon smeker min kind varligt med en hand konstgjord som dockors
Rynkfri, ringlös, målad, tung och febervarm

Och vi lurar ditt porslin, små ilskna utslag är en släng av
allergi främst mot min samtid och min tro
Jag skriver ditt namn tveksamt på ett vykort, liksom testar
Vem du var, det har jag glömt för längesen

När man äntligen kan se vem som drar i alla trådar
Så blir man aldrig rädd mer
När man äntligen kan se alla kejsare stå nakna
Så vänder allt igen
Allt vänder om igen

Jag går ensam in i ljuset

Kvällsfika och Välkommen Åter

Hejsan alla fina! Ja, som rubriken lyder så blev det kvällsfika och Välkommen Åter som jag såg på. Det var ju Melodifestivalen också, men jag kände att jag inte hade någon lust att se på det i dag faktiskt, utan blippade mellan kanalerna i stället, och kollade då och då. Såg ni Melodifestivalen, vem tyckte ni var bäst?
Till kvällsfika blev det, 2 mackor med smör och pålägg, nåt glas oboy... Och Twistpåsegodis...
I morgon ska jag på bio med min KP och se, "Svinalängorna" Jag har velat sett den filmen länge, så i morgon blir det av. Ser fram emot det.
Kvällen ska jag förövrigt tillbringa genom att lyssna på musik och sjunga med i låtarna. Något som jag alltid gör haha. Jag har kommit på att, jag sjunger faktiskt varje dag. Jag älskar verkligen att sjunga, och man kan uttrycka sig i så mycket känslor av att sjunga. Det är ett bra sätt att förmedla sina känslor!
KRAM ♥En bild från filmen Vi ska se i morgon.

Fotbad

Hejsan! Jag åkte ner på stan en sväng och kollade på lite saker, blev dock bara lite puder inhandlat, och ätning på Tackobar. Mums! Sedan när jag kom hem så kände jag ju såklart värken som aldrig vill släppa i fötterna och knäna. Så jag gjorde ett fotbad som jag typ somande när jag hade, haha. Men det blev bara liksom avslappnat i fötterna, men värken är kvar. Inte bra, och knäna, ja, vad ska man göra åt värken i dom? Någon som har förslag på vad man kan göra?
I kväll blir det bara mys framför tvn med gottigott!
KRAM ♥God morgon!

Hejsan alla fina! Hur är det med er i dag? Med mig är det bra, förutom att jag har ont i mina knän, och mina fötter. Det är underligt, för jag har inte gjort något! ÅH, jag blir galen. Jaja, får väl bli att jag tar det lugnt hemma då, och ser någon film eller så. Hade tänkt att åka ner på stan en sväng och kanske köpa något. Får se hur det blir med det. Men det lutar åt att vi åker ner en sväng!
Vad ska ni göra i dag?
Nu har jag tänkt att knäppa kort och lägga upp på bloggen, ska verkligen försöka. För det är så tråkigt när det inte är några bilder i inläggen, det håller jag med om, att det är väldigt trist. Så jag ska bättra mig på den fronten, och knäppa kort och så. Men. Vad är det ni vill se mer av i bloggen? Vad vill ni ha bilder på?
KRAM ♥

En bild från Mallorca i somras.

Känslan av glädje, men ändå rädslan över att äta en mjukglass.

Pappa. Jag drömde om att jag åt en mjukglass i natt. Pappa kollade upp från tidningen och sa. Gjorde du. Vill du att vi går ner till glassbaren och tar en glass sedan? Paniken växte inom mig, och jobbiga tankar satte fart i huvudet på mig. Jag trodde att huvudet skulle explodera. Eh, jag vet inte... Sa jag tyst. Jo men det skulle väl vara trevligt om vi kunde göra det. Jo, men... Jag ändrade mig. Jag ville ju verkligen smaka den däär glassen som vi så många gånger hade sett utanför skyltfönstret när vi passerade för att gå och handla. Ja, okej. Jag kan testa att äta en mjukglass på ett villkor. Att jag slipper kvällsfikat. Ja, okej, det får du göra, huvudsaken är att du testar något nytt, att du vågar testa. Vi gick ner till glassbaren. Den låg alldeles precis bredvid Behandlingshemmet. Allt låg liksom bredvid varandra. Det var inte alls långt att gå och handla tex. Behandlingshemmet låg mitt i City. Så man hade nära till allt. Och det var bra på ett sätt. Vi klev in i glasskiosken, och började att beställa. Jo, vi tar två bägare, sa Pappa till Han bakom disken. Vi fick våra glassar, och vi satt oss i fönstret för att kunna se ut på Männsikor som passerade. Första tuggan var den jobbigaste. Att just våga ta mod att smaka. Det var så längesedan sist. Men jag ska klara det. Jag åt upp min glass, och kände mig nöjd efteråt. Men Ångest kom såklart. Den grep sig fast i mig med klorna, men jag stretade emot. Ångesten skulle inte få bestämma helt över mig som det brukade göra. Jag gjorde allt för att distrahera att jag skulle börja gråta, och jag klarade det. Dom minutrarna som Ångesten var som högst, så pratade jag med Pappa om att jag har Ångest. Så vi gick in på några klädaffärer som ligger precis bredvid kiosken, och jag köpte lite saker. När vi gick tillbaka till Kliniken så kändes det redan lite bättre. Och jag hade ju bestämt med min Terapeut att jag ska utmana mig själv. Och jag klarade det.:)

Det är den som går vilse,
som finner de nya vägarna.Trevlig avslutning på en bra Fredagskväll

Hejsan! Nu är jag mätt och belåten, och ska nog snart sova. Är inte så trött, men jag måste vila min kropp som det värker något så fruktansvärt i. Och det konstiga är att jag inte har gjort något!? Det är väl det som gör att jag har ont? Ja, det är märkligt hur kroppen fungerar... Så jag ska nog snart lägga mig och vila mina onda knän, och vakna rätt tidigt i morgon för att kanske eventuellt åka ner en sväng på stan i morgon i stället. Kanske blir så att jag åker och ser Hockey på kvällen, det får jag se.
Men just nu vill jag bara grina för det gör så ont i knäna, fötterna, överallt. Det är inte bra. Jag måste kolla upp det. Det kan ju kanske vara någon inflammation eller något. Måste kollas upp då jag ska ta Blodproven också. Det får bli någon dag nästa vecka.
Jag har haft en rolig kväll, förrutom värken jag har, men det går. Hur har er kväll varit?
Knäppte lite kort förut i dag, myyysiiigt. :)
KRAM ♥Lägger upp en rätt så gammal bild på mig. Det var någon dag efter skolan hade börjat. Och titta vad kort hår jag hade!
Film mys

Hejsan alla fina! Hur är det med er i dag? Med mig är det bra. Lite trött bara, men så är det ibland, hehe. Tänkte kolla på en film och ha lite fredagsmys såhär på förmiddagen, är ensam hemma, så jag får väl ta hand om mig sjäälv... Haha. Ska slänga in mig i duschen en snabbis innan, och just nu lyssnar jag på muuuuusiiiik! Kärlek! <3
Vad ska ni göra i dag? Jag har inga direkt planer vad jag ska göra, det återstår att se. Känner verkligen lust med att gå ut och äta i dag... Får se hur det blir med det!
Hoppas ni får en rolig och skön fredag, det är snart heeelg!
Jag tänkte knäppa en massa kort nu när jag är ledig. Och vad händer då om inte att det inte är något batteri i kameran.. Kanske däärför jag inte har knäppt kort på några dagar.. Smart tjej!
KRAM ♥Ska äta Twist i kväll! MUMS!

Anorexi Uppsats

Hejsan alla fina! Hur är det med er? Med mig är det bra. I dag sov jag ut väldigt länge. Jag sov enda till 12, och vaknade med en jätte huvudvärk. Det gjorde så fruktansvärt ont. Jag och Pappa åkte ner till stan för att jag skulle handla lite smågrejer, men det slutade med att vi bara hann komma fram och skulle gå ur bilen. Då pallade inte mitt huvud mer, utan vi var tvungen att åka hem igen. Det var inte kul. Jag kände mig risig också, hade liksom ingen lust att visa mig ute, när jag börjar att bli förkyld blir jag så förbannad. Jag vill inte visa mig ute då. Så vi åkte hem, och jag började att läsa lite i en bok som jag köpte för några veckor sedan, "Decembergatans Hungriga Andar" , hemskt sorglig bok som handlar om en tjej som vill gå ner i vikt, för att hon tror att hon blir lyckligare då, jag har inte hunnit så långt, men jag förstår redan nu vart det kommer bära. Så jag har läst lite i den, ätit, kollat på tv, sovit mer, och nu börjar huvudvärken att försvinna lite smått. I morgon har jag ingen aning vad som ska ske. Jag har fått en remiss till att ta blodprov. Det är några värden jag måste kolla upp. Men jag får se om jag tar och gör det i morgon, eller till veckan. 
Vad har ni gjort i dag?
Jag har börjat att få riktigt ont i mina fötter igen. Jag måste nog kolla upp det på samma gång då jag tar proverna.
Jag håller nu på att skriva en uppsats om Anorexi, där jag också kommer att delge min historia. Jag skriver så fingrarna glöder!
KRAM ♥Frisyr

Jag skulle vilja ha en sån frisyr! Jag hittar alltid frisyrer jag tycker är fina. Men om dom passar på mig, ja, det är en annan historia...:)

Det är framtiden jag är intresserad av,
eftersom att jag kommer tillbringa resten av mitt liv där.


Frågor!

OM DIG
1. Namn - Kajsa-Stina.
2. Bor - Sundsvall
3. Syskon - 1 bror
4. Ålder - 16
5. Född - 1994
6 Ögonfärg - Blåa
7. Längd - 1.69
8. Skostorlek - 39
9. Höger eller vänsterhänt - Höger
10. Stjärntecken - Tvilling
11. Hårfärg - Mellanblond
12. Födelseort - Sundsvall  

DAGENS..
1. Låt - Många, men om jag ska välja en utav dom. Gubben i lådan
2. Saknad - Vet inte
3. Kläder - Jeans, grå tröja, typ tunika, örhängen,
4. Smink - Osminkad
5. Underkläder - Vad jag har för underkläder eller om jag har underkläder. Ja, vad tror du?
6. Mat - Mycket
7. Köp - Inget
8. Göra sen - Sova för en gångs skull
9. Godis - Skumtomtar, oboy
10. Pinsammaste - Det måste väl ha varit när jag asgarvade som jag alltid gör...

SVARA ÄRLIGT
1. Tycker du om att plocka svamp - Har aldrig gjort det, men jag tror väl inte det är någon höjdare, men vad vet man...
2. Tycker du om godis - Oja
3. Hur många gånger i veckan äter du godis - Alla...  
4. Äter du oftast nyttig mat - Absolut inte
6. Är du stark - Nej, dom bröts ner när jag var sjuk, och dom har inte kommit tillbaka, eller lite stark är jag väl...
7. Var någonstans på kroppen har du mest muskler - Ingen aning, ansiket haha, för att jag ler så mycket...
8. Tycker du att du själv är söt/snygg - Nej
10. Du ger mycket komplimanger till andra - Nja ibland
11. Är du nöjd med ditt förnamn - Nej, ibland
12. Du tycker att du själv är smart - Ibland så
13. Vad är det sämsta hos dig - Det är mycket,
14. Vad är det bästa hos dig - Mycket det med
15. Har du bra självförtroende - Ja sådär
16. Hur många timmar om dagen sitter du vid datorn ? Olika, men nån timme  
17. Du tycker om att vara med killar - Ja
18. Känner du dina grannar - Japp, vi är alla som en liten familj, haha skoja, nej men jag känner mina grannar, ja
19. Vad har du för färg på dina underkläder - Vita
20. Använder du BH varje dag - Ja
21. Svär du ofta - Varje dag, oja, fan
22. Gillar du skolan - Ja faktiskt
23. Har du någon gång skolkat - Ja   
24. Spelar du något instrument - Nej inte nu tack och lov
25. Vilka sporter/aktiviteter har du gått i - Ingen
27. Har du några tatueringar - Nej
29. Hur många gånger tittar du dig i spegeln per dag? - Vill du inte veta. Så fort jag kommer förbi en spegel, så det blir väl några gånger om dagen....  


BRUKAR DU...
1. Sova - Inte mycket
2. Ta mediciner du inte borde ta - Nej
3. Snusa - Nej men usch!
4. Dricka - Självklart, oboy!
5. Skada dig - Nej inte med flit i allafall
6. Klä dig i svart - Ibland
7. Hata folk - Om det är idioter så ja. Men kanske inte hata, tycka mindre om, det lät ju inte bra det heller..
8. Lita på folk - Ja
9. Skada dig med flit - Nej  
10. Drömma mardrömmar - Ibland  
11. Gå i skolan - Varje dag
12. Gå i kyrkan - Nej
13. Vilja dö - Nej

NÄR...
1. Åt du senast - Nyss typ
2. Läste du ut en bok senast - Någon vecka sedan, men läser lite varje dag
3. Köpte du något senast - I Måndags
4. Svor du senast - I dag, nyss haha  
5. Sjöng du senast - I dag
6. Klagade du senast - I dag
7. Klantade du dig senast - I dag

HAR DU...

1. För många vänner - Nej
2. Förföljelsemani - Nej
3. Någon annan psykisk sjukdom - Inte det heller  
4. Skadat någon - Nej
5. Färgat håret - Nejs
6. Några piercnings - Nej
7. Några tatueringar - Men Nejjjj
8. Egen dator - Ja, där kom ett ja!
9. Gjort bort dig rejält - Ja
Viktkontroll = Helvete

Jag gick ner för trappen efter Pappa. Hack i häl följde jag efter Honom. Jag ville inte, inte, inte, inte, väga mig. Det är så hemskt att ställa sig på vågen, och inte få veta siffrorna. Om jag får reda på siffrorna drabbas jag av panik. Så min Läkare har bestämt att det är bäst om jag inte får se vad vågen visar. Fan. Jag kommer att ha gått upp jätte mycket! Jag känner allt fett som väller ut över byxkanten. Åh, jag orkar inte detta. Om jag går i Pappas takt, och i Hans sätt att gå på. Om jag saktar in på farten, så kanske jag inte har gått ner i vikt. Tankarna blandas om i huvudet. Jag känner att jag har gått upp i vikt, men å andra sidan så känns det som att jag kanske har gått ner i vikt. Vad är det här!? Jag orkar inte med det här. Jag vill bara gråta. Klumpen i magen bara växte och växte ju närmre vi kom barnmedicins avdelningen. Vi anmälde oss och klev in i väntrummet. Jag satt mig i den blåa soffan med något fult mönster på. Jag hatar den där soffan. Den är så ful. Jag får dåliga vibbar av den också för den delen. Tankarna av viktuppgång, och viktnedgång ekade inom mig. Jag kände inget längre. Jag kände inte min kropp. Jag hörde hur blodtrycksapparaten kom rullandes. Och då förstod jag att det var dags för vägningen. Kajsa-Stina, sa C med ett stort leende. Jag klev upp på darrande ben in i ett av rummen. Jag ställde mig på vågen, och hörde, tack. Men när hon sa, "Tack" så lät det liksom, surt. Jaha, jag förstod, vikten hade gått ner, det var därför hon var sur. Jag vände mig snabbt om för att se hur Pappa hade reagerat. Det var samma där. En min av besvikenhet, och rädsla. Fan, jag kommer aldrig att bli frisk. Haha! Du kommer aldrig att bli frisk, sa Anorexin inom mig.


Samtal på Sjukhuset

Hejsan! I dag så började jag som vanligt halv 9, och var i skolan till 13.45, jag slutade då för att jag är klar med allt som vi håller på med nu i Vårdämnena. Pappa kom och hämtade mig, och vi åkte ner på Jula och kollade lite, vi hade tid över innan vi skulle till Sjukhuset på samtal, och vi hann även med att svänga in på Bauhaus en sväng. När vi var på Jula så köpte vi Julskum, haha. Nu liksom, och Julskummet var inte gott alls. Och det visste jag. Den sorten är B, usch, men det gick ner ändå. Vid 15.00 tiden hade jag tid med min Psykolog J och E. Vi pratade om allt möjligt, inte så mycket om maten, utan mer om just mig, och skola och sånt. När mötet var slut så kom min KP och hämtade upp mig. Vi åkte och handlade, och hyrde 1 film. Det blev, "The Kids Are All Right" den var faktiskt bra. Och så lagade vi mat, det blev korv och stuvade makaroner, det var längesedan jag åt det, och gott var det! Sedan kom jag hem vid 21tiden, och fikade kvällsfika, 2 mackor med smör och leverpastej, nåt glas oboy, och några julskum. I morgon är jag ledig, och på Fredag som sagt, så jag ska nog sova ut i morgon. Men då blir det väl så att jag är jättepigg i morgon bitti för att min kropp har ställt in sig på att vara det.. I morgon har jag inga speciella planer. Kanske åker ner på stan en sväng och kollar lite. Skulle behöva inhandla lite småsaker! Hihihi. Vad ska ni göra i morgon, vad har ni gjort i dag?
KRAM ♥Obsessed

I see your strategy
I bet you’ve been here before
You won’t stop until you’re victims crawl
Just like a criminal
You’ve stolen love away from me
It’s so clear to me

:)

Hur kan vi begära att någon annan ska kunna bevara vår hemlighet,
när vi inte själv kunde det.Permission från Behandlingshemmet

Gäääääsp, vad är klockan? Aha okej, bäst att kliva upp och äta frukost, undra vad jag ska äta i dag... Hm, bestämmer det när jag kommer ner. Pappa sitter vid köksbordet och undrar vad jag vill ha till frukost av alternativen, och jag beslutar mig för att äta Mannagrynsgröt, med mjölk, och 1 macka med smör och pålägg. Jag ställer mig för att koka gröten, och känner en känsla av lycka sprida sig inom mig. tänk. För bara någon månad sedan så kunde jag inte förmå mi att känna mig lycklig och stolt över att äta. Det känns helt fantastiskt. Jag la upp gröten, hällde i mjölken i ett glas bredvid, (Av någon underlig anledning så tycker jag om att dricka mjölken bredvid) , la på smör och pålägg på min egen macka! Jag vågade smöra min egen macka. Det är en sån seger som är obeskrivlig att förklara känslan av lycka! Satt mig och åt, och började att bläddra i tidningen. När jag hade ätit klart tog jag och dukade av bordet, gick och la mig i soffan och kollade på tv. Klockan blev halv 10, och det var dags för mellanmål. 2 mackor med smör och pålägg, och 1 näringsdryck. Ångest. Jag känner Ångest inför det här målet, jag gör det alltid av någon underlig anledning. Ibland känner jag Ångest inför alla målen, ibland för vissa. Den här gången fick Pappa smöra mackorna och duka fram. Efter mellanmålet så tog jag en kort promenad på 10 minuter, och gick in och skrev lite. Jag skrev Matdagbok, det var något jag och min terapeut D hade kommit överrens om, och det kändes bra att göra det.
Undra vad jag ska hitta på i dag. Jo, jag kan köra moppe! Jag hade precis fått en tidig födelsedagspresent. Jag skulle fylla 15, men jag hade fått min moppe lite tidigare så att jag kunde öva på att slappna av på ett bra sätt. Det ska jag göra. Köra moppe efter lunchen. Sedan vad som händer under dagen återstår att se. Nu tar jag dagen som den kommer. Jag ska inte planera så mycket hur mina dagar ska se ut. Försöka i allafall. Det är inte alltid jag kan släppa på kontrollen. Nästan aldrig, men i dag ska jag verkligen, verkligen försöka.
Bra dag, men ont i foten...

Hejsan alla fina. Hur är det med er i dag? Med mig är det bra. Förrutom att jag har fått ont i min fot igen. Jag tror att jag har en spricka eller nåt som aldrig liksom vill släppa greppet om mig, det är inte kul. Om det inte blir bättre får jag ata och kolla upp det. har haft ont i, det här är 3e dagen. Inte kul..
I dag så hade jag jättekul på skolan! Som vanligt, haha. Vi hade Vård och Omsorgsarbete, och vi har nu börjat att jobba med Njurarna. Jag är nästan klar med alla frågor som vi fått. Jag har 1 kvar. Och i morgon ska vi fördjupa oss i Njurarna, vi ska göra något arbete om det, vet inte vad än, det återstår att se. Min bästa v'n J, är dock inte klar med Matspjälkningssystemet ännu. Fy! Så jag får ta och hjälpa Henne om det skulle behövas.
I morgon slutar jag 14.00 ungefär, ska åka till min Psykolog J och prata klockan 15.00, efter mötet kommer min KP B och hämtar upp mig vid sjukhuset. Vi ska hem till Henne och äta middag och kolla på film. Det blir bra det. När jag kommer hem så har jag en låååång skäön helg framför mig. Jag är ju ledig både Torsdag och Fredag, och sedan, helg! Så jag ska slappa verkligen, och kurera min fot. Ska även testa en ny stil bara för en dag och se om jag trivs med det. Kanske lägger upp en bild så att ni kan se resultatet!
KRAM ♥


Jag känner verkligen för att ändra min frisyr, och kanske färga håret. Skulle verkligen vilja det, ska nog åka och fixa till mig hos frisören nån dag! Men vet inte om jag vågar att färga håret, haha.

hjortronsylt

Jag heter alltså Kajsa, är 18 år och bor med mina föräldrar i staden Sundsvall. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag med allt vad det innebär, vänner,killar,shopping,mode,outfits,videobloggar,sminktips, och mycket mer! Kommer blogga om min anorexi jag varit drabbad av under tre års tid, men äntligen tagit mig ur. Kommer delge min historia, samt ge er drabbade tips och stöd för att på bästa sätt klara er ur den! Kommer även ge tips till utomstående som ser på och känner sig maktlösa, kommer hjälpa er att orka kämpa, även när det känns som mörkast. Man måste må dåligt för att sedan kunna må bra! KRAM <3

RSS 2.0