Näringsdrycker

Jag har druckit många näringsdrycker under min behandlingsperiod. Det var jobbigt till en början, men blev lättare med tiden, vilket kändes skönt! Men de första gångerna jag drack dom. Jag kan ju säga såhär, det var ju inte en dans på rosor om man säger så. Det var hemskt! Och det var det en lång tid, men efter ett tag började spänningarna släppa mer och mer, även om tankarna fanns kvar, så kunde jag hantera dom på ett bra sätt, och det var ju det viktiga. Jag kommer i håg att den första smaken som jag smakade var vanilj. Och det var bland det äckligaste jag hade druckit i hela mitt liv! Jag tyckte det då, och alla vet vi ju varför jag tyckte det. Det var ju ångesten som kom, nu i efterhand kan jag tycka att det var ganska gott, eller det var ju inte liksom det godaste man druckit såklart, men den var godare än vissa andra näringsdrycker som jag drack, men skogsbär var ändå favoriten om jag ska vara ärlig. Jag drack 2 näringsdrycker om dagen på mellanmålet, utöver de andra på mellanmålen. Någon dag drack jag 3 om dagen, och så såg det ut. Jag har alltid tyckt under min sjukdomstid att flytande näring är värre än fast. Att alltså det är svårare för mig att få i mig näring och kalorier när man dricker. Jag tyckte att det var lättare att äta kalorier, och mat liksom. Även fast båda delarna var hemska, så var det faktiskt ätandet som gick lättare för mig.

Det jag kan tycka var lite dåligt på vården hemma där jag bor, var att på tex behandlingshem, och på andra platser där andra människor får vård. Där övar dom på att äta sådant som kanske är en svårighet för en anorektiker. Tex kaka till mellanmål, eller byta ut någonting mot något annat osv. Ingenting sådant gjorde jag i min hemstad. Vilket jag tycker är dumt! Även om det är jobbigt i stunden kanske, så är det bra att öva på det! Då blir det lättare med tiden! Jag åt alltid det jag skulle på dagarna, och på mellanmålen var det desamma som vanligt, och jag var väl"trygg" i det, även om det var jobbigt så kände jag liksom igen vad som skulle komma så att det inte blev någon överraskning. Självklart kunde vi åka ut på café och fika, men det var ju bland det jobbigaste som fanns! Men jag klarade ju av att lära mig att äta godis och kakor utan deras hjälp. Det var liksom inget problem när jag kom hem. I början var det ju jobbigt, men efter ett tag så blev det lättare, och nu har jag ju inga problem alls med maten, eller godis och sådant. Det är bland det bästa jag vet!







Kommentarer
lovisa

sv: jadu inte mkt:) ska iväg och jobba vid 7 igen

duDÅ?:)

2011-05-07 @ 14:11:25
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Anneli

Anmäl dig till Dagens Blogg!:D

Jag lottar ut 3 nya vinnare imorgon!:)

http://anneliih.blogg.se/2011/may/lordag-dagens-blogg-d.html#comment

2011-05-07 @ 14:31:43
URL: http://anneliih.blogg.se/
camilla

ÅÅ näringsdrycker har jag också två st utöver alla andra mål. Nu när du tagit bort dina har du ökat dina andra mål då? eller är de som de va när du tog nd?



ÅÅ låter gottigott :D de blev inget gbg för tåget var inställt osv så vi bestämde oss för o åka imorn istället :) idag har jag suttit hemma bara, vart nere o hälsat på mormor o morfar en sväng :)

Härligt väder idag :D



PUSSAR

2011-05-07 @ 15:00:24
URL: http://resanupp.devote.se
Anonym

Hej, jag undrar hur de hanterar kakor, godis, "utmaningsmellanmål" och "utöverschemat" ätande i moras behandling. Får man träna på sådant där. Jag har fått känslan av att de inte tycker att man behöver sådant och att det är mycket viktigare att fokusera på huvudmåltiderna. Vad är din erfaranhet? Vilka ND drack du när du var i Mora, fick du bestämma själv eller har de en viss sort?

2011-05-07 @ 15:40:52
Twiggy♥

Hej gumman!

Hoppas du mår bra.

Jag har haft en toppen dag med pojkvännen i solen:) Så skönt att det äntligen verkar bli bra väder igen.



Stor kram

2011-05-07 @ 19:29:21
URL: http://twiggyrosablingbling.blogg.se/
aww

de låter bra ! de är inge vidare här .

har varit med bästavän idag och promenerat , du ?



puss <3

2011-05-07 @ 20:12:59
URL: http://amandawahlgren.blogg.se/
Jenny

Hej =) härligt att höra att du mår bra :D Själv ska man bli inlagd på måndag och har en himla ångest inför det. Hur länge låg du inlagd och vad hade du för bmi när du blev inlagd?

2011-05-07 @ 21:31:04
URL: http://vincere.blogg.se/
Kajsa-Stina

sv Lovisa: Okej! Vart är det du jobbar någonstans? :)

Jag gör inte så mycket. Har nyss kollat lite på tv och så. Och nu blir det väl en film eller så! :D



Kramar! <3<3

2011-05-07 @ 21:56:31
URL: http://hjortronsylt.blogg.se/
Kajsa-Stina

sv Anneli: Okej! Jag gör det med en gång! :D



Kram! <3

2011-05-07 @ 21:58:01
URL: http://hjortronsylt.blogg.se/
Kajsa-Stina

sv Camilla: Okej! :) Nu när jag inte har några näringsdrycker så är matschemat precis som när jag var sjuk, förutom näringsdryckerna, men annars ser det likadant ut :)



Okej! Trist att det var inställt idag! Men kul att ni åker i morgon istället! :)



Okej! Det låter som en mysig dag!! :) Solen har varit framme här också idag! SKÖNT!! :D



Pussar och Kramar!! <3<3

2011-05-07 @ 22:01:25
URL: http://hjortronsylt.blogg.se/
Kajsa-Stina

sv anonym: Hej! :) När jag var i Mora så var det först och främst huvudmåltiderna man skulle få in liksom, men sedan eftersom så började jag att utmana mig själv med saker som kändes lite svårare, och det bestämde jag tillsammans med min terapeut. Det är nog olika från hur terapeuterna lägger upp det, men jag vet och tror att alla har samma mål, att vi ska klara av att äta "utmaningsgrejer" Så det övar man på efter ett tag! :)



När jag var i Mora så var det fresubin som jag drack, men även fortimel. Det varierade, men det var mellan de två sorterna! :)



Kramar! <3<3

2011-05-07 @ 22:06:28
URL: http://hjortronsylt.blogg.se/
Kajsa-Stina

sv Twiggy<3: Hej vännen! :) Jo tack! Jag mår jättebra! :) Vad bra att du haft en bra dag! :)

Ja men visst! Underbart att solen börjar komma fram nu!! :D



Kramar i massor!! <3<3

2011-05-07 @ 22:08:18
URL: http://hjortronsylt.blogg.se/
Kajsa-Stina

sv aww: Ja det känns jättebra! :)

Men det är mindre bra att du mår dåligt :( Vad är det som känns jobbigt just nu? Något Du vill berätta? Finns om du behöver prata <3



Låter som en mysig dag! Själv har jag varit hemma och pysslat på lite grann, och i morgon ska jag i väg med familjen, vi är bortbjudna.



Puss och Kram!! <3<3

2011-05-07 @ 22:10:55
URL: http://hjortronsylt.blogg.se/
Kajsa-Stina

sv Jenny: Hej! :) Ja det känns jättebra allting med mig!! :)



Okej! Förstår att det känns jobbigt. Men Du kommer att fixa det vännen! <3



När jag var inlagd på barnkliniken var jag inlagd fram och tillbaka, men när jag var inlagd som längst så var det 3 månader, och när jag var tvångsinlagd 3 månader. När jag var på ett behandlingshem, så var jag där 5 dagar, åkte hem 3 veckor, kom tillbaka 5 dagar, hem 3 veckor, och så höll det på! :)



Kramar! <3<3

2011-05-07 @ 22:14:26
URL: http://hjortronsylt.blogg.se/
Diana

skönt att höra att allting funkar bra nu! :) men är tankarna helt borta? eller kommer dom tillbaka ibland? har funderat så mycket på om man kan bli 100% frisk?



sv: idag har jag varit i kyrkan och sen lite snabbt hos mina kusiner på kalas. men åkte hem efter typ en kvart eller nåt för att jag inte orkade.

har du träffat din kompis idag? eller var det idag ni skulle träffas? :)



ja, det gör jag väl. men tycker inte jättemycket om min bildlärare, hehe (a) men när uppgifterna är ganska fria och så så är det kul! :)

jaha, tycker hon att programmet är bra?



puss o kram! <3

2011-05-07 @ 23:01:50
URL: http://attborjalevaigen.blogg.se/
giggi

Dricker också dom där fast med skogsbärs smak :) gott värre =)

2011-05-09 @ 15:01:53
URL: http://giggisenn.blogg.se/
Kajsa-Stina

sv Giggi: Okej! Det gjorde jag också! Det var den godaste smaken av alla tyckte jag :)



Kram! <3<3

2011-05-09 @ 17:35:37
URL: http://hjortronsylt.blogg.se/
Rebecca

Ett tag fanns caramell-Kola och det var böand det godaste jag någonsin drukit. Dock försvann den ganska snabbt efter att jag börjat med ND :(

2011-05-14 @ 20:53:10
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Kajsa-Stina

sv Rebecca: Okej! Den smaken har jag aldrig hört talas om faktiskt! Synd att den togs bort, jag skulle säkert ha gillat den! Dricker du näringsdrycker nu?



Kramar! <3<3

2011-05-15 @ 01:30:23
URL: http://hjortronsylt.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hjortronsylt

Jag heter alltså Kajsa, är 18 år och bor med mina föräldrar i staden Sundsvall. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag med allt vad det innebär, vänner,killar,shopping,mode,outfits,videobloggar,sminktips, och mycket mer! Kommer blogga om min anorexi jag varit drabbad av under tre års tid, men äntligen tagit mig ur. Kommer delge min historia, samt ge er drabbade tips och stöd för att på bästa sätt klara er ur den! Kommer även ge tips till utomstående som ser på och känner sig maktlösa, kommer hjälpa er att orka kämpa, även när det känns som mörkast. Man måste må dåligt för att sedan kunna må bra! KRAM <3

RSS 2.0