Mora var stället som fick mig att inse att det finns något viktigare än anorexin, ett liv!

Jag var väldigt kluven när jag kom ner till Mora första gången. Jag var osäker på om jag verkligen skulle klara det som jag skulle gå igenom. Jag litade aldrig riktigt på mig själv, eftersom att jag aldrig fick testa mig själv hemma på BUP. Ena jag ville inte ner till Mora, det skulle förändra så mycket och jag skulle få ångra mig tusen gånger om. Men ena jag ville ner dit, jag ville bli frisk! Jag var väldigt nervös inför vad som skulle ske, hur deras behandling var osv. Jag visste ju hur deras behandling var, men om den skulle bita på mig eller vad man säger. Men redan första mötet med min terapeut fick mig att ge allt på en gång! Det var det rätta stället för mig!! Det jag blev så chockad och förvånad över var att dom lyssnade på mig. Dom lyssnade på vad jag hade att berätta, och förklarade om jag inte förstod en viss sak. Jag kunde fråga om vad som helst, och dom hade fan svar på allting! Hemma på BUP så hade dom minsann inga svar på mina frågor. Nu ska jag inte hacka på BUP för dom har ju gjort det bästa dom kunnat göra för mig. Dock är dom inte specialister, och det märkte jag ju på en gång att deras behandling inte skulle fungera på mig. Men nere i Mora så ville jag kämpa! Jag ville inte leva med anorexin längre. Det ville jag inte från början heller, det var aldrig meningen att jag skulle bli sjuk, det var aldrig meningen att jag skulle stanna kvar så pass länge som jag gjorde. Men jag förstod inte riktigt hur svår anorexin var att ta sig igenom. Jag trodde att jag skulle bli frisk på midsommar samma år, jag blev sjuk i mars 08, och trodde jag skulle vara frisk i juni 08. Jag förstod inte riktigt hur krävande anorexin var. Jag vågade inte ge allt, jag visste inte vad som skulle hända. Men när jag kom till M.H.E så fick jag svar på mina frågor som gjorde att jag inte vågade ge allt hemma. Jag kände mig trygg med personalen, och alla fina människor jag fått träffa, peronal, samt patienter. Jag ville leva ett riktigt liv. Jag vill ge allt på en gång. Min terapeut hade också sagt att det var bäst att göra rätt från början, så kan man jobba vidare med andra saker också så att man inte är på ruta 1 tills långt in i behandlingen. Jag gav allt, och det gav resultat! Jag kommer i håg när jag var hemma någon vecka innan jag skulle ner igen, och skulle då till sjukhuset för att jobba lite med skolarbete ( eftersom att jag var under behandling och fortfarande sjuk, så orkade jag inte vara i skolan, utan gick på specialundervisning på sjukhsuet genom BUP ) och då när jag kom dit så var alla jag mötte i korridoren såååå glada att se mig! Dom såg på mig att jag verkligen strålade av lycka. Efter allt jag och BUP gått igenom tillsammans, usch, fick dom se mig så lycklig!
Jag var glad, jag pratade mycket, berättade saker jag gjort nere i Mora. Och allt var med ett leende på läpparna, att jag hade klarat det!! :)

Dock blev jag sjuk senare under hösten igen, men det hade sina förklaringar till varför det blev så. Men det var efter avslutad behandling i Mora. Men sedan kom jag på fötter igen, och nu är jag här i dag, frisk, lycklig, och älskar livet!! :)


♥♥






Köpte även den här boken. Väldigt bra bok!



Kommentarer
camilla

Vad handlar den boken om?



Har du simglasögon på dig i havet?:O du är tokig haha^^De hade jag aldrig vågat xD



ÅÅ vad ska du göra hos sjukgymnasten?:)

Igår var jag o såg på th meniker, åt lunch ute samt satt i en park med min syster och solade :) sen hjälpte jag henner lite med engelskaläxan också:P



Många pusssar på dig <3

2011-04-26 @ 07:37:24
URL: http://resanupp.devote.se
viktoria

Du är bäst tjejen!

Dendär boken skrev han när jag va i behandling där. Massor av mina vänner på kliniken som va inlagd somtidigt som mig fick skriva i den också. Men jag va fortfarande för sjuk för att få göra det sa han :P Men göran va den bästa behandlaren någonsin :)



Hoppas du mår bra idag. KRAMAR!

2011-04-26 @ 14:14:39
URL: http://enlivsblandning.blogg.se/
aww

skönt att ha lov denna vecka <3

2011-04-26 @ 21:30:58
URL: http://amandawahlgren.blogg.se/
Kajsa-Stina

sv Camilla: Boken handlar om ätstörningar. Det är patienter som varit inlagda på M.H.E kliniken som fått skrivit i boken, dom som blivit frisk, och fria! Så den boken har jag läst!! Verkligen jättebra! Dom berättar sina historier, och när dom gick under behandlingen, hur det såg ut osv, jättebra. :)



Haha jaa! Jag är en liten knasfia ibland haha! Det är inte alltid jag vågar ha simglasögon, men om jag är riktigt osäker, så åker dom på! :P



Hos sjukgymnasten pratade vi en hel del om hur jag mår, hur jag ser på framtiden, skolan, och sådant, och fick även bollmassage! :)



ÅÅHH! Låter som en mysig dag! :) Är din syster äldre eller yngre än dig? :) Hur många syskon har du? :)



Vad har du gjort i dag fina? :)



Pussar och Kramar! <3<3

2011-04-26 @ 21:49:03
URL: http://hjortronsylt.blogg.se/
Kajsa-Stina

sv Viktoria: Okej! När jag var i behandling där, precis när jag skulle avsluta min behandling rättare sagt, så var den färdigtryckt! Så jag hann aldrig skriva i den, den var nog på skriven eller vad man säger, rätt länge innan jag kom ner till Mora. :)

Men i gästboken har jag skrivit!! Och man blev peppad av alla andra tjejer och killar som skrivit i boken! :)



Ja verkligen! Göran var en jättebra terapeut! Jag hade han dock inte, jag hade Dalida, och hon var också bra! :) Men jag var ju på hypnos, och kosthållning, och även enskilda samtal med honom också, och jag kände verkligen förtroende för honom! Älskade verkligen Mora, och gör jag fortfarande!! :)



Jag mår jättebra tack!! :) Hoppas du också mår bra fina du!



Kramar i massor! <3<3

2011-04-26 @ 22:02:21
URL: http://hjortronsylt.blogg.se/
Kajsa-Stina

sv aww: Ja verkligen! :) Skönt att få sova ut, och bara vila sig! Har du haft lov redan? :)



Hur mår du i dag fina du? :)



Kramar! <3<3

2011-04-26 @ 22:14:59
URL: http://hjortronsylt.blogg.se/
Jennie

Kan bara säga samma sak själv! :)

Och Göran har verkligen svar på ALLT, hehe!

Och rekomenderar alla som har en ÄS, men ÄVEN ANHÖRIGA att läsa den boken för att de ska kunna förstå bättre!

Har boken hemma såklart och Göran har skrivit/signerat i den också! ;)

2011-04-29 @ 09:39:29
URL: http://www.misshart.blogspot.com
Kajsa-Stina

sv Jennie: Ja verkligen!! Älskar Mora, och kommer alltid att göra det! Dom har hjälp mig så himla mycket, och det är jag evigt tacksam för. :)



Absolut!! Mina föräldrar har läst lite grann i den, och dom tycker om boken jättemycket!! :D

Göran har skrivit i min med haha! :D Lite kul att ha såhär efter något år och titta tillbaka och minnas alla fina stunder man haft tillsammans! :)



Vad gör du idag fina? :)



KRAMAR! <3<3

2011-04-29 @ 14:00:18
URL: http://hjortronsylt.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hjortronsylt

Jag heter alltså Kajsa, är 18 år och bor med mina föräldrar i staden Sundsvall. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag med allt vad det innebär, vänner,killar,shopping,mode,outfits,videobloggar,sminktips, och mycket mer! Kommer blogga om min anorexi jag varit drabbad av under tre års tid, men äntligen tagit mig ur. Kommer delge min historia, samt ge er drabbade tips och stöd för att på bästa sätt klara er ur den! Kommer även ge tips till utomstående som ser på och känner sig maktlösa, kommer hjälpa er att orka kämpa, även när det känns som mörkast. Man måste må dåligt för att sedan kunna må bra! KRAM <3

RSS 2.0